aha, dziękuję :) a czy ktoś orientuje się czy może będą prowadzone zajęcia z klasyki dla dorosłych w Społecznym Ognisku Baletowym lub Teatrze Muzycznym ???
W ognisku nie są prowadzone zajęcia dla dorosłych (strona podaje, że od października mają być prowadzone zajęcia taneczno-ruchowe dla młodzieży, ale chyba nie wiele wspólnego z baletem to będzie miało), teatr muzyczny też nie prowadzi żadnych kursów. Co prawda kilka lat temu w budynku teatru muzycznego działała szkoła tańca która miała w swojej ofercie klasykę, jednak w tym momencie budynek jest w remoncie, a o samej szkole Broadway nie słychać od dawna.
Od 7 października startują zajęcia baletowe dla dorosłych w SOB, póki co zajęcia będą na Plażowej 9, od 4 listopada w nowej siedzibie na ul. Lwowskiej 11 w gimnazjum nr 2. Zajęcia odbywają się w pon i śr od 18-19.
zajęcia prowadzi Pani Ewelina, która jest absolwentką SOB, ukończyła także uczelnię w Mińsku i pracuje w tamtejszej operze. Zbieramy jeszcze grupę, następne zajęcia jutro o 18 !!!
Witajcie, jestem tu nowa. Właściwie to mój pierwszy krok na tym forum. Chciałam się spytać jakie szkoły polecacie by zacząć się uczyć jednego (lub więcej ;) ) z powyższych stylów będąc dorosłą. Chyba mi się już nie opłaca teraz kiedy jest już kwiecień ale chciałabym od początku nowego roku (wrzesień) już się za coś zabrać a teraz robię taki mały research. Czy ktoś się orientuje? :D
Wydaje mi się, że na zajęciach dla dorosłych nie ma czegoś takiego, ze nie ma sensu, bo masz zaległości. To tak jak np. w zwykłym studiu tanecznym - możesz zapisać się kiedy chcesz i nie ma znaczenia co robiłaś wcześniej, czy coś umiesz, czy nie. Po prostu - idziesz do początkującej grupy. Ale nie jestem pewna czy tak właśnie jest w ognisku (w klasach ogniska na pewno tak jest, ale nie wiem jak jest z zajęciami dla dorosłych). Myślę, że najlepiej będzie tam pójść lub zadzwonić i zapytać, oni Ci doradzą. :)