Wkładki do point ...

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
ciksa

Post autor: ciksa »

polecam Ci kawałek obciętej gąbki. na początku świetnie mi się z nią baletowało. : ) co do wkładek, to gąbkowe są ok. o sylikonowych nie mogę się wypowiedzieć, ponieważ jeszcze ich nie mam ale przymierzam się do zakupu. :D
ciksa

Post autor: ciksa »

[b:7624e8cf01]dorra[/b:7624e8cf01], z ouch pouch są tylko rozmiary dziecięce... :c + są makabrycznie drogie. nie rozumiem tego.
Lorenzo

Post autor: Lorenzo »

Lily, wkładki to jest sprawa zupełnie indywidualna.
Niektóre tancerki tańczą bez niczego, inne lubią wkładki z gąbki, inne tylko owczą wełnę, jest tysiące metod, wszystko zależy od Ciebie. I nie zależy to od stopnia zaawansowania itd. Mi osobiście gąbka zupełnie nie pasuje, ale wiem, że niektórzy je chwalą. Musisz sobie sama zobaczyć w domu z czym Ci wygodnie, testować na lekcjach, obtarcia i tak są nieuniknione. Zacznij od tych "najtańszych" metod żebyś nie wyrzucała pieniędy na marne:)
Ciksa, niestety w Sawarcie wszystko jest makabrycznie drogie... Np. pointy Miracle 300zł, a możesz sobie zamówić z darmową dostawą do Polski z Rosji za około 50-60$.
Generalnie większość rzeczy tam kosztuje conajmniej 2x drożej:(
Midnight

Post autor: Midnight »

Ja cwicze w wkładkach sylikonowych, i pół chusteczki higienicznej do czubka .
I jest super i czuje podłogę. :lol:
OlgaT

Post autor: OlgaT »

Ja mam te z blocha, coś a'la ouch pouch i są świetne. Nie niszczą się, nie pękają, nie są za cienkie ani za grube. W sumie jedyny minus to taki, że po czasie trochę śmierdzą, więc trzeba je często prać... :D
Georgia~

Post autor: Georgia~ »

Mam pytanie odnośnie tych wkładek:
http://eurostore.sansha.com/catalog/frontend/model/id/3041
Czy może któraś z Was je ma/miała? Ciekawa jestem czy w środku mają żel, czy też warstwę materiału... Bo jak sam żel to się szybko przebija i nie jest fajnie... :sad:
A jeszcze te separatory na halluksy:
http://eurostore.sansha.com/catalog/frontend/model/id/3046
Czy to wygodne? Bo zaczęły mi się stopy deformować i chcę je kupić, ale w sumie nie wiem czy na to samo nie wyjdzie, jak włożę wełnę między palce i usztywnię plastrami???
Lorenzo

Post autor: Lorenzo »

Te pierwsze to coś takiego jak ouch pouche Bunheads. Czyli jakby materiał z żelem w środku, którego nie widać.
Separatory kiedyś używałam, ale zmieniłam pointy i już nie potrzebuje. Trochę pomagały:)
Zdecydowanie wygodniejsze niż wełna i plastry:P
Georgia~

Post autor: Georgia~ »

Dzięki Lorenzo, na Ciebie zawsze mogę liczyć :wink: ;*
kaja7717

Post autor: kaja7717 »

[quote:973e1d8ad6="flyberry"]Okej, a czy mogłabym tylko prosić o radę w wyborze pomiędzy tymi wkładkami? Które według Was zapewnią większą wygodę?

http://tonnstudio.ogicom.pl/elite/sklep/product_info.php?cPath=3_11&products_id=95
http://www.do-tanca.pl/pl/p/Sylikonowe-wkladki-do-point-Rumpf-1412/445[/quote:973e1d8ad6]

jeżeli ci chodzi o te drugie z rumpf to mam takie niebieskie rewelacja chociaż ledwo wkładam pointę :sad:
liemonka

Post autor: liemonka »

Mam do Was pytanko. Jestem początkująca w pointach, moje pierwsze wkładki to silikonowe LIKO (białe). Jak na razie ćwiczę tylko wchodzenie na point, stanie itp., a o dziwo zauważyłam w jednej wkładce pęknięcie na czubku dużego palca. Zaczęłam się więc oglądać za nowymi wkładkami. Wiem, że całkowicie bólu nie da się uniknąć (zwłaszcza na początku :), ale nie jestem z tych wkładek zbytnio zadowolona. Moje duże palce są o wiele dłuższe od reszty, przez co mocno cierpią. Próbowałam wkładać watę do point, nie pomogło, zrobiło się tylko za ciasno. Kiedyś na moje silikonowe nałożyłam wkładki gąbkowe i pointy koleżanki (szersze od moich) i nie czułam żadnego dyskomfortu. Moje są za wąskie na takie kombinacje. Co polecacie na 'mocno egipską', początkującą stopę? Co do point, mam model Grishko Novice 5.5 XXX SS. Z góry dzięki za wszelką pomoc :)
ODPOWIEDZ