Pierwsze pointy
-
malgosia2611
[bc3]malgosia2611[/bc3], a boli Cię bardziej jak zginasz? Czy to po prostu taki ból jak po obtarciu w zwykłych butach?
Jakie masz pointy- widziałam, że odpowiedziałaś, ze Sanshe, ale chodzi o model. Chociaż już podejrzewam, że nie za dobre, bo ogólnie Sanshe nie są łaskawe dla stóp egipskich, większość jest bardziej dostosowana do stóp kwadratowych.
I jeszcze jedno- czy uczysz się baletu na zajęciach, masz pointy na lekcjach czy wszystko robisz "sama"?
Jakie masz pointy- widziałam, że odpowiedziałaś, ze Sanshe, ale chodzi o model. Chociaż już podejrzewam, że nie za dobre, bo ogólnie Sanshe nie są łaskawe dla stóp egipskich, większość jest bardziej dostosowana do stóp kwadratowych.
I jeszcze jedno- czy uczysz się baletu na zajęciach, masz pointy na lekcjach czy wszystko robisz "sama"?
-
martini_rosso
Sheeda, tutaj trochę pisaliśmy o pontach dla stopy egipskiej: http://www.balet.pl/forum_balet/viewtopic.php?t=9553 , wg mnie Bloch Heritage wyglądają na zdjęciach nieco podobnie do Vaganovej, ale nigdy w nich nie ćwiczyłam i ich nie przymierzałam. Sama zastanawiam się nad zakupem Grishko Vaganova z zagranicy, chyba, że w Stakato w Katowiach znajdzie się mój rozmiar...
[quote09="patwronk"]Nigdy nie ćwiczyłam tańca klasycznego chociaż zawsze chciałam, moje pytanie jest takie: czy osoba kompletnie nie cwiczaca baletu może ubrać pointy? Myslalam bardziej o ich ubraniu do zdjęć lub zacząć może ćwiczyć balet chociaż nie mam pojęcia jak, ale to już pisałam w innym wątku
[/quote09]
Włożyć możesz, ale ćwiczyć w nich nie, nie próbuj też na nich stawać.
Włożyć możesz, ale ćwiczyć w nich nie, nie próbuj też na nich stawać.
-
pudrowy_róż
Jeśli szukalibyście baletek dla dzieci, to w dobrej cenie obecnie mają je w tym miejscu: https://e-butydladzieci.pl/i5,6-Pozostale-Baletki.html Ostatnio kupowałam tam buty dla córki ( uczy się tańczyć).
Dla bezpieczeństwa i wygody warto kupić baletki porządne. Ważną funkcjonalnością są gumki podtrzymujące stopę, wszyte w górną część baletki utrzymują stopę w tej samej pozycji polecane zwłaszcza dla dzieci, które uczą się prawidłowego utrzymania stopy podczas treningu.
Dla bezpieczeństwa i wygody warto kupić baletki porządne. Ważną funkcjonalnością są gumki podtrzymujące stopę, wszyte w górną część baletki utrzymują stopę w tej samej pozycji polecane zwłaszcza dla dzieci, które uczą się prawidłowego utrzymania stopy podczas treningu.