OSB w Warszawie
cóż ja wiem ze sprawdzonych źródeł iż dwie dziewczyny skończyły osb w warszawie dochodząc tam w 7 kalsie. jedna była nawet na konkursie złote pointy , a obie skończyły szkołę z dobrymi wynikami. więc myślę że jeśli ktoś jest na wyrównanym poziomie co w osb ( w danej klasie) , jest pełen zapału do pracy i ma warunki to na pewno trzeba spróbować pójść na przesłuchania.
Tak, to prawda tylko, że to było już kilka lat temu.
Trzeba też zaznaczyć, że te dwie dziewczyny już wcześniej bardzo dobrze tańczyły, brały udział w konkursach i ich poziom był nawet wyższy niż w klasie, do której zdawały.
W tamtym roku dyrekcja wyraźnie powiedziała, że nie przyjmuje wyżej niż do 2 klasy.
Trzeba też zaznaczyć, że te dwie dziewczyny już wcześniej bardzo dobrze tańczyły, brały udział w konkursach i ich poziom był nawet wyższy niż w klasie, do której zdawały.
W tamtym roku dyrekcja wyraźnie powiedziała, że nie przyjmuje wyżej niż do 2 klasy.
-
Black_Lady
:569: Mam 12 lat i od dawna marzę, aby dostać się do szkoły na moliera. Podkreślę, że kiedyś chodziłam na balet i jestem troszkę rozciągnięta (ze stopami robię co chcę), ale trochę gorzej wygląda sprawa ze szpagatem.Jestem szczupła - suchy baadyl. :roll: Czy mam szansę tam się dostać? I jak takie przełuchanie wygląda? Kiedyś słyszałam, że tam na przesłuchaniu jest się w samych majtach (dziewczyny też, bez staników :shock: ) Z góry dziękuję :wink:
po pierwsze temat przeznaczony do Twoich próśb jest tu:
http://www.balet.pl/forum_balet/viewtopic.php?t=2842&postdays=0&postorder=asc&start=450
po drugie [quote:e10cc91627="Black_Lady"]Kiedyś słyszałam, że tam na przesłuchaniu jest się w samych majtach (dziewczyny też, bez staników :shock: )[/quote:e10cc91627]
nie wiem co w tym jest szokującego, to jest szkoła szukająca odpowiednich proporcji fizycznych i musi dokładnie obejrzeć ewentualnego kandydata, więc zdjęcie stanika nie robi na nich żadnego wrażenia
http://www.balet.pl/forum_balet/viewtopic.php?t=2842&postdays=0&postorder=asc&start=450
po drugie [quote:e10cc91627="Black_Lady"]Kiedyś słyszałam, że tam na przesłuchaniu jest się w samych majtach (dziewczyny też, bez staników :shock: )[/quote:e10cc91627]
nie wiem co w tym jest szokującego, to jest szkoła szukająca odpowiednich proporcji fizycznych i musi dokładnie obejrzeć ewentualnego kandydata, więc zdjęcie stanika nie robi na nich żadnego wrażenia
Będzie ci się trudniej dostać do szkoły bo masz 12 lat, a do OSB przyjmują w wieku lat 10. Sądzę jednak że powinnaś spróbować i pójść na audycje (nic mi nie wiadomo o żadnych majtach), szczególnie jeśli jak mówisz masz predyspozycje. Z tego co się orientuje audycje odbywają się ok. maja. Do tego czasu pracuj więc nad szpagatami i rozciągnięciem a jeśli masz taką możliwość to zapisz się do jakiejś szkoły tańca (prywatnego sb) na lekcje klasyki by przypomnieć sobie jej podstawy. no i życzę powodzenia