Y czy V???

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
Natashy

Post autor: Natashy »

Ta pierwsza wersja, achh scena :wink: no a potem mogę przecież tańczyć dla siebie, chociaż zależy, co masz na myśli, mówiąc 'wypalić'

Z kim mieć warsztaty- z Iwoną Pawlowicz czy z Agustinem? :D
Susanna

Post autor: Susanna »

Z Iwoną Pawlowicz

Mieć przyjaciółkę która tańczy o wiele lepiej od ciebie czy taką która baletu nie lubi ?
Torin

Post autor: Torin »

[color=brown:2b44de1114]Susanna - OBOWIĄZKIEM jest choćby krótkie uzasadnienie !!!

Torin[/color:2b44de1114]
Siunia

Post autor: Siunia »

Mieć przyjaciółkę, która tańczy lepiej. W końcu można się wiele nauczyć, a przy takiej co baletu nie lubi można się co najwyżej zniechęcić.

Mieć od klasyki nauczycielkę szalenie wymagającą, a od współczesnego okropnie nieobowiązkową, czy na odwrót?
Natashy

Post autor: Natashy »

Mieć nauczycielkę baletu szalenie wymagającą, a od współczesnego przeciwnie. Chyba tak... To już zależy od tego, kto, co woli- czy balet, czy współczesny :wink:

Tańczyć taniec ludowy w świetnym zespole, podróżującym po całym świecie, czy tańczyć w kiepskim zespoliku balet?
Torin

Post autor: Torin »

Jako że nie lubię tańców ludowych to wolałbym (hehe ale heca - nieco dla mnie aaaabstrakcyjna wyobraźnia) już tańczyć balet .
A pytanko dość przewrotne zadam.

Uczyć ludowego - będąc zakochaną/nym w balecie.
Uczyć baletu - będąc zdeklarowanym/ną zwolennikiem ludowego ?

ewentualnie czy lepiej być uczonym przez osobę z pytania powyżej jak kto woli :)

Torin
Father

Post autor: Father »

[quote:5ef2cbff48="Torin"]Uczyć ludowego - będąc zakochaną/nym w balecie.[/quote:5ef2cbff48]
Ta ewentualność wydaje mi sie atrakcyjniejsza ponieważ oznacza, że jesteśmy bardziej "uczeni" i mamy szersze horyzonty choreograficzne.

Ja też pytanko przewrotne zadam: być tancerzem czy tancerką? :lol:
nin(j)a

Post autor: nin(j)a »

chyba tancerzem :D mają lepiej w tańcu klasycznym, mniejsza konkurencja i wogole

mieć mamę, czy tate, jako tancerkę/ tancerza tańca klasycznego?
Susanna

Post autor: Susanna »

Mamę ponieważ mama zawsze czegoś nauczy no bo raczej tato nie uczył się na pointach xD

Umieć wszystko pięknie zagrać na pianinie lecz umieć tańczyć po amatorsku czy umieć wszystko pięknie zatańczyć a nie umieć zagrać sobie nawet podkładu do tańca?
Agasiek

Post autor: Agasiek »

Wiadomo że pięknie tańczyć. Przecież jak będę tańczyć to i tak nie będę jednocześnie grać. :smile:
Poza tym wybrałam taniec to i w tym kierunku powinnam byc bardziej rozwinięta :wink:
Mieć lepszą ,,górę" czy ,,dół" taneczne?
ODPOWIEDZ