trochę odejdę od tematu ..
co trzeba zrobić ab zostac nauczycielka baletu a nie skonczylo sie szkoly o tym profilu ?
Egzaminy do SB/OSB
zalezy co to znaczy "nauczycielka baletu" - jesli chcesz uczyć małe dzieciaczki np. w przedszkolach to moze to być kurs kwalifikacyjny taneczny, albo któreś studia taneczno-choreograficzne np w Łodzi lub Warszawie, ucza też absolwenci prywatnych szkół baletowych ale oczywiście na poziomie amatorskim, nie w szkołach lub szkółkach baletowych. Generalnie dobrze jest miec jak najwyższe kwalifikacje ze względu na bezpieczeństwo dzieci - trzeba wiedziec jak i czego uczyć aby im nie zrobić krzywdy
-
JuliaWedrysz
Witam wszystkich!
Mam pytanie: moja córka jest teraz w 3 klasie szkoły podstawowej i planujemy podejście do rekrutacji w OSB w Bytomiu. Czy ktoś mógłby napisać bardziej szczegółowo, niż podaje szkoła strony, na czym polega rekrutacja? I a propos wagi - czy dla dziecka w tym wieku też są jakieś limity (ile nie może ważyć?). Kompletnie nie mam pojęcia, czego się spodziewać ... z góry dziękuję za info!
Mam pytanie: moja córka jest teraz w 3 klasie szkoły podstawowej i planujemy podejście do rekrutacji w OSB w Bytomiu. Czy ktoś mógłby napisać bardziej szczegółowo, niż podaje szkoła strony, na czym polega rekrutacja? I a propos wagi - czy dla dziecka w tym wieku też są jakieś limity (ile nie może ważyć?). Kompletnie nie mam pojęcia, czego się spodziewać ... z góry dziękuję za info!
Ważą, mierzą. Dziecko ma być smukłe i raczej szczupłe. P. Dyrektor powiedziała nam, że im niższa dziewczynka tym powinna być szczuplejsza. Ważne są po prostu proporcje ciała, nie sama waga. W razie wątpliwości zerkają również na rodziców.
Ocenią budowę ciała i możliwości - stopy (podbicie nie musi być bardzo wysokie ale stopa plastyczna), wygięcie, wykręcenie. No i muzykalność (coś musiała zaśpiewać, coś wyklaskać), skoczność.