Balet, współczesny - Poznań - zajęcia w nowym sezonie

Ogłoszenia, informacje i dyskusje o kursach, konkursach, warsztatach, audycjach, powstających szkołach. Kursy baletowe dla dorosłych;
Beata-wielbicielka baletu

Post autor: Beata-wielbicielka baletu »

Witam Was kochani ciepło w tym Nowym Roku, życząc Wam, ale również sobie, aby ten rok obfitował w wiele baletowych wrażeń, czy to wyniesionych z lekcji tańca, czy z obejrzanego właśnie spektaklu w operze, aby kontuzje się nie zdarzały a zdrowie sprzyjało.
Mam pytanie, czy kurs dla dorosłych "Taniec na pointach" funkcjonuje i czy można ewentualnie się zapisać? Mnie akurat interesowałby wyłącznie ten kurs.Jak często się odbywa? Jak, mniej więcej, wyglądają lekcje klasyki dla dorosłych, czy te lekcje za każdym razem przebiegają tak samo, czy na tych zajęciach również są pointy? Proszę o jakieś informacje, pozdrawiam.
asiek

Post autor: asiek »

zajecia 2 razy w tyg po ok 1 godz, najlepiej przyjs na pierwsze i sie przekonac jest gr poczatkujaca i srednia- prowadza pedagodzy ze szkoly baletowej z poznania, point na razie nie ma sa zajecia ogolne-najblizsze zajecia w pon!!!!os oswiecenia 59
zapraszamy
Natashy

Post autor: Natashy »

[quote:a958afaeac="asiek"]zapraszamy[/quote:a958afaeac]

Mam pytanie. Czy w tej szkole, tak jak w "Fouette" jest grupa profesjonalna? Można zrobić dyplom? (oczywiście chodzi mi o dyplom sb, a nie osb :wink: )??????

I czy ta szkoła ma może swoją stronkę w necie (mi nie udało się znaleźć)?
Chodzi ktoś jeszcze do tej szkoły? Co o niej sądzicie?

I jeszcze czy są czasami występy w teatrze?

hmmm.... to już chyba wszystkie moje pytania... :D
Maron

Post autor: Maron »

www.fouette.pl
natalka1988

Post autor: natalka1988 »

witam ! :)... mam zapytanie czy można się zapisać jeszcze do grupy początkującej na taniec klasyczny/DO SZKOLY TANCA I BALETU JOANNY KINGI STRZELCZYK?? ktoś się może orientuje??

pozdrawiam ! :)
asiek

Post autor: asiek »

mozna
zapraszamy
www.tanieckinga.pl

asia
natalka1988

Post autor: natalka1988 »

dziękuję bardzo za informację :) :) !
Natashy

Post autor: Natashy »

dzięki Asiak :) , o tą stronkę mi chodziło wcześniej, nie o 'Fouette'...
baletqueen

Post autor: baletqueen »

"Proponujemy obejmujące naukę tańca klasycznego=baletu, naukę tańca współczesnego, tańca towarzyskiego, salsa, flamenco, jazz, modern, oraz proponujemy jogę."

mam pytanie czy to znaczy ze w jednej grupie prowadzone sa zajecia z różnych stylów czy jak wybieram klasyke to mam zajecia tylko z klasyki?
Jagoda570

Post autor: Jagoda570 »

O. Dołączam się do pytania baletqueen. I jeszcze skromne pytanie, bo nie znalazłam na stronce: czy po ukończeniu kursu (bo nie wiem jak to inaczej nazwać) otrzymuje się jakiś dyplom?
ODPOWIEDZ