Zostać tancerką...

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
M.

Post autor: M. »

lol - najpierw dobrze jest spróbować jak w praktyce wygląda samo liceum + balet, albo liceum + praca, bo rzeczywiście zrobiło się troszkę abstrakcyjnie :smile:
Nati

Post autor: Nati »

a ja chodze do szkoły plastycznej (tygodniowo wychodzi ok 15 godzin wiecej niz w normalnym liceum) do tego pracuje(ucze maluszki tańczyć) i tak sobie zarabiam na taniec :D i tańćzę duzo i chce osiągnąć w tej dziedzinie jak najwiecej :)
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

Widzisz:) Gratuluję Nati!

Jeszcze co do mojej poprzedniej wypowiedzi- to jest możliwe, bo tak robiła moja koleżanka. Chodziła do zaocznego liceum (zajęcia miala bodajże co dwa tygodnie przez weekend) i chodziła na balet.
Wszystko jest możliwe.
lusiak

Post autor: lusiak »

mimo wszystko licea zaoczne to nie jest znowu taka super sprawa...wezmy pod uwage, ze mature musisz zdac i to dobrze. bo tanczyc mozesz oczyiscie, ale jak dlugo? i wez pod uwage, ze nie kazdy nawet swietnie tanczacy tancerz zarabia na tym. jakas prace trzeba miec, a do tego jest potrzebne wyksztalcenie, a wiec i szkola....
nathaliye

Post autor: nathaliye »

też tak uważam, taniec tańcem ale nie zawsze da sie z niego wyżyć, chyba że potem zostanie się choreografem i to będzie jego zawód, moim zdaniem trudno pogodzić wykształcenie w konkretnym zawodzie i taniec zawodowy...

ale nie niemożliwe :D
.:Agga:.

Post autor: .:Agga:. »

[quote:8838c45df9="Nati"]a ja chodze do szkoły plastycznej (tygodniowo wychodzi ok 15 godzin wiecej niz w normalnym liceum) do tego pracuje(ucze maluszki tańczyć) i tak sobie zarabiam na taniec :D i tańćzę duzo i chce osiągnąć w tej dziedzinie jak najwiecej :)[/quote:8838c45df9]

Nati z ciekawosci, masz przygotowanie pedagogiczne zeby prowadzic zajecia z maluchami?

Zastanawiam sie jak wyglada prowadzenie zajec z dziecmi od strony prawnej. Czy bez odpowiedniego przygotowania ktos zatrudni takie osoby do pracy.
nathaliye

Post autor: nathaliye »

a mnie ciekawi, jeśli wolno zapytać, gdzie prowadzisz takie zajęcia, w domu kultury, szkole tańca czy jeszcze gdzieś indziej?
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

a ja myślę, ze co do liceum zaocznego to jest tak:
albo chcesz się nauczyć i zdać dobrze maturę albo nie.
To jest wybór każdego z nas. Matura jest przecież taka sama dla wszystkich liceów więc w czym problem? Jeśli jesteśmy inteligentni to się będziemy uczyć i pracować na to, żeby mieć tez inny zawód oprócz zawodu tancerza.
Fleuve

Post autor: Fleuve »

A ja tak, delikatnym offtopem i popierając wypowiedź Bajaderki:
Niektórzy nauczyciele w liceach ogólnokształcących [cieszących się dobrą renomą] po prostu nie pomagają uczniom i jest jak na studiach - jeśli sam się nie nauczysz i jeśli sam nic nie zrobisz, to nie napiszesz matury. Nawet moja wychowawczyni mówiła o tym liceum [jak na razie to znam taki jeden przypadek w moim mieście].
lusiak

Post autor: lusiak »

jasne. to jest oczywiste, ze jak sie przylozysz to zrobisz wszystko. ale mimo wszystko w normalnym liceum gdzie uczysz sie 5 dni w tygodniu wiecej wyniesiesz i mnie sie bedziesz musiala uczyc w domu niz w takim co masz praktycznie 1 dzien w tygodniu (czyli 2 na 2 tygodnie :P ). masz potem poprostu kupe rzeczy do zrobienia i malo czasu (chociaz czasu nie ma nigdy.... :P)
ODPOWIEDZ