Życie maturzysty

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
Joanna

Post autor: Joanna »

'chłopacy' kiedyś było uważane za formę niepoprawną, ale w 'Nowym słowniku poprawnej polszczyzny', ono się już znajduje (wcześniej długo funkcjonowało tylko jako kolokwializm).
Osobiście nie lubię tej formy, już lepiej brzmi 'chłopaki'.
Alicja

Post autor: Alicja »

A pytam o poziomy, bo zdaję we wtorek rozszerzony angielski i myślałam, że może ktoś podzieli sie wrażeniami. :)
mirrorball

Post autor: mirrorball »

ja też, Alicjo, we wtorek rozszerzony ang. już mi się strrrasznie nie chce uczyć, więc sobie dałam spokój.

byle nie wylosować zestawu o kosmosie ;) albo polityce czy opiece społecznej ;) reszta pójdzie ;)

pozdrawiam
m.
Tranquility

Post autor: Tranquility »

zdawał ktoś historię ??
a.k.

Post autor: a.k. »

muzyki, owszem:)
M.

Post autor: M. »

Tranq, pytasz w tym roku czy tak ogólnie? :wink:
kotecek

Post autor: kotecek »

I co w końcu wszyscy wszystko pozdawali, czy jeszcze ktoś ma jakiś egzamin :?: Jak będą wyniki to napiszcie jak wam poszło (chyba że chcecie to zachować wyłącznie dla siebie :wink: ). A tak narazie to życzę wszystkim miłych wakacji. Teraz koniec tej szkoły i tylko na sam balet sobie chodzę, czy tak nie może być zawsze :?
Tranquility

Post autor: Tranquility »

[quote:36995e9c93="M."]Tranq, pytasz w tym roku czy tak ogólnie? :wink:[/quote:36995e9c93]

pytam o tegoroczną historię. bo podobno poziom rozszerzony nie był zbyt łatwy...
ja osobiście historii nie mam zamiaru zdawać, ale pytam tak z czystej ciekawości... :D
tulle

Post autor: tulle »

[quote:ff658e15e5="Tranquality"]zdawał ktoś historię ??[/quote:ff658e15e5]

ja zdawałam, ja :)

rozprawki obie o pruskach i to pytania tak postawione, że w pierwszysm momencie nie było wiadomo o co chodzi :roll:

no prosta nie była, ale historia ogólnie prosta nie jest... :D
zobaczymy w czerwcu :wink:
mirrorball

Post autor: mirrorball »

[quote:c4e349658b="kotecek"]I co w końcu wszyscy wszystko pozdawali, czy jeszcze ktoś ma jakiś egzamin :?: [/quote:c4e349658b]
jeszcze ja, i zdaje się Alicja, angielski rozszerzony dziś, ble.

Tranq, to Ty nie w tym roku zdajesz maturę? :shock:

trzymajcie za mnie kciuki!

pozdrawiam
m.
ODPOWIEDZ