Jak was postrzegają ludzie nietańczący :)) ??

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
Laranda

Post autor: Laranda »

przyjeżdżam 1,5h wcześniej do szkoły aby poćwiczyć. Wg większości jestem samobójczynią :)
NinaA

Post autor: NinaA »

Ja kiedyś miałam przypadek z chłopakiem, który nie chciał się ode mnie przez 2 lata odczepić. Pisał do mnie i zapytał, co robię. Napisałam coś, żeby go że się tak wyrażę zbyć,i żeby nie miał co napisać, że tańczę(co było zgodne z prawdą). A ten do mnie ''co?''. Ja, że balet. I go zatkało. Już z 4 miesiące mam spokój. Nie wiem jak u Was, ale ja chodzę do 'normalnej' szkoły i tam często naśmiewają się z baletu. Ale ja go bronię! Ogólnie jestem postrzegana jako dziwak,bo kocham balet.
Sagittaire

Post autor: Sagittaire »

smutne ale prawdziwe: jakbyś powiedziała, ze interesujesz sie piłką nozna albo boksem, to by się nie odczepił :) a i tak w "zwykłych " szkołach jest obecnie o mile świetlne większe zrozumienie do tańca niz jeszcze z 10 lat temu...
Nagash

Post autor: Nagash »

to jeszcze kobieta jak kobieta ale będąc facetem powiedz kumplom że uwielbiasz balet :D , tych min sie nie zapomina :D
sisha945

Post autor: sisha945 »

hahaha :D
a jak zareagowali Twoi znajomi, Nagash? Mysleli ze zartujesz, czy odrazu uznali Cie za wariata? :D
Nagash

Post autor: Nagash »

Przede wszystkim każdy myśli że ja żartuje (bo szczerze mówiąc zawsze byłem rozśmieszaczem innych), potem widzę lekki szok czasem ciężki nawet bo jak to: ja? balet?
potem oczywiście kilka docinków na temat panów w kalesonach i wychudzonych prawie do formy szkieletu tańczących "panienek" (wybaczcie zwrot ale niestety dużo ludzi tak postrzega tancerki). Oczywiście muszę się odgryźć a kiedy okazuje się że to jednak prawda bo jest kilku "naocznych świadków" którzy widzieli jak oglądam, no cóż wypada im tylko zaakceptować że istnieje ktoś postawiony w rozwoju kapkę wyżej niż oni :wink:
A nie daj boże jak który zobaczy dvd z baletem u mnie to komentarze w stylu :o k.... ale hardcore, szacun ja bym nie wytrzymał" nie należą do rzadkości. Ale kto by się tam tym przejmował :D

(chociaż czasem człowiek czuje się jak obcy z innej planety bo zupełnie nie ma z kim pogadać na ten temat)
Sagittaire

Post autor: Sagittaire »

[quote:fc9e62900f="Nagash"]chociaż czasem człowiek czuje się jak obcy z innej planety bo zupełnie nie ma z kim pogadać na ten temat[/quote:fc9e62900f]
też się tak czułam jak kilka lat temu zaczełam sie tym interesowac ale z biegiem lat poznałam trochę osób, z którymi sie moge nagadac porządnie. Co prawda nigdy o balecie nie dosc ale nie jest źle. Kosmitów baletowych jest wsród nas więcej, niż mi się na poczatku wydawało :D . Najlepiej mają ci z Warszawy, bo tam ich jest sporo ale w Łodzi też dwie takie osoby sa (oprócz mnie) więc nie jest źle.
Georgia~

Post autor: Georgia~ »

[quote:28549d50b3="Nagash"] będąc facetem powiedz kumplom że uwielbiasz balet :D , tych min sie nie zapomina :D[/quote:28549d50b3]
hahahahaha :D już sobie wyobrażam :D
Laranda

Post autor: Laranda »

a mnie postrzegają jako wariatkę niemogącą usiedzieć na miejscu. A już to że pisałam podanie do dyrektora o wynajęcie sali przed lekcjiami i że na 30 minutowej przerwie ćwiczę codziennie, to przechodzi wszelkie wyobrażenia normalnych ludzi :) Przynajlmiej wymiatam na imprezach!
Georgia~

Post autor: Georgia~ »

o kurcze Laranda zaciekawiłaś mnie....Na imprezach wuchodzisz z solówkami baletowymi??? Bo ja się jakoś nigdy nie czułam w tych klimatach...Może pójdę Twoim śladem i stworzę własne balledisco :P
ODPOWIEDZ