kolezanki z baletu...
U mnie atmosfera ogólnie jest bardzo miła : ) Przeszłam teraz do innej grupy, i zarówno w tej, jak i w poprzedniej dziewczyny są super . Łączy nas przede wszystkim wspólna pasja dlatego mamy o czym gadać . Właśnie tam znalazłam prawdziwych przyjaciół. Co do rywalizacji to na pewno jest... ale nie za wszelką cenę . Każda chce być dobra, ale nie w ten sposób, żeby wyeliminować drugą np. złamać jej nogę ;d tylko żeby być lepszą ;p no a poza tym to jedna jest lepsza z tego, druga z czego innego : )
-
Princess Kraehe
Jeszcze nie tańczę, ale po kilku odwiedzinach na zajęciach zobaczyłam, że dziewczyny nie są ze sobą blisko. Ba, one wręcz sobie do gardeł skaczą! Jak któraś się zgarbi przy develope (nie pamiętam, jak to się pisze) to odrazu komentarz, a to podbicie trzeba skomentować, a to tuszę...Ale dla baletu wytrwam nawet takie uwagi :)
to zależy od grupy. Jeżeli ludzie mają nadzieję na nie wiadomo jakie sukcesy, to pewnie będą się zachowywać w ten sposób...chociaż z własnego doświadczenia widzę, że np. w OSb dziewczyny w klasach raczej trzymają się razem, przy tak trudnym trybie życia dobra atmosfera w grupie to podstawa.
Dziwi mnie takie skakanie do gardeł w grupie ściśle amatorskiej, o ile dobrze Cię zrozumiałam, Princess Kraehe. Oprócz tańca najfajniejszą stroną zajęć baletowych jest spędzanie czasu z ludźmi, którzy tak samo kochają taniec, więc o co chodzi z tą wrogością? Jak już naprawdę się kogoś nie trawi, to się z nim nie rozmawia. Tyle. Lepiej się skupić na tańcu niż na podstawianiu nogi koleżance
Dziwi mnie takie skakanie do gardeł w grupie ściśle amatorskiej, o ile dobrze Cię zrozumiałam, Princess Kraehe. Oprócz tańca najfajniejszą stroną zajęć baletowych jest spędzanie czasu z ludźmi, którzy tak samo kochają taniec, więc o co chodzi z tą wrogością? Jak już naprawdę się kogoś nie trawi, to się z nim nie rozmawia. Tyle. Lepiej się skupić na tańcu niż na podstawianiu nogi koleżance
Ja odkąd zaczęłam tańczyć balet, poznałam tyle fantastycznych osób, że hej! Parę z nich stało się moimi prawdziwymi przyjaciółkami, na które mogę zawsze liczyć - są dla mnie jak siostry :) Reszta środowiska ( :D ) też jest bardzo fajna, dobrze się z nimi rozmawia, można liczyć na ich pomoc. Ogólnie atmosfera jest super ;)