kolezanki z baletu...

Wszelkie sprawy szkolne, np. jak dostać się do szkoły baletowej, wiek, wymagania, adresy nowych szkół, sukcesy, zmartwienia, egzaminy, codzienna szkolna rutyna, edukacja małych dzieci, balet dla dorosłych, studia wyzsze;
Agnes

Post autor: Agnes »

Rok to trochę krótko żeby sie jakies głębsze znajomości wywiązały. A poza tym jak macie taką rozbiezność wiekową to tez nie dziwne. Znaczy chodzi mi o to że 7-latki myślą trochę inaczej od 13, 14-latek i chyba potrzebują trochę innego rodzaju zajęć. Znaczy wiecie, chodzi mi o inna formę zajęć:)
nathaliye

Post autor: nathaliye »

to ciekawe ze połączyli tak duża rozbieżności, w tym wieku 7 lat to jest w sumie przepaść, zarówno pod względem atmosfery jak i dobieranych ćwiczeń
Majeczka

Post autor: Majeczka »

Po prostu zebrali wszystkich chętnych.
Mam nadzieję że w tym roku niektórzy zrezygnują... A ćwiczenia są dobierane bardziej pod tych starszych, bo jak już mówiłam maluchy nie wiedzą co się dookoła nich dzieje :D

Nie znaczy to że nasza pani się nimi nie zajmuje, oczywiście.
Giselle_

Post autor: Giselle_ »

U mnie atmosfera ogólnie jest bardzo miła : ) Przeszłam teraz do innej grupy, i zarówno w tej, jak i w poprzedniej dziewczyny są super . Łączy nas przede wszystkim wspólna pasja dlatego mamy o czym gadać . Właśnie tam znalazłam prawdziwych przyjaciół. Co do rywalizacji to na pewno jest... ale nie za wszelką cenę . Każda chce być dobra, ale nie w ten sposób, żeby wyeliminować drugą np. złamać jej nogę ;d tylko żeby być lepszą ;p no a poza tym to jedna jest lepsza z tego, druga z czego innego : )
Princess Kraehe

Post autor: Princess Kraehe »

Jeszcze nie tańczę, ale po kilku odwiedzinach na zajęciach zobaczyłam, że dziewczyny nie są ze sobą blisko. Ba, one wręcz sobie do gardeł skaczą! Jak któraś się zgarbi przy develope (nie pamiętam, jak to się pisze) to odrazu komentarz, a to podbicie trzeba skomentować, a to tuszę...Ale dla baletu wytrwam nawet takie uwagi :)
nathaliye

Post autor: nathaliye »

na wielu tego typu zajęciach bardziej dominuje rywalizacja, zdarzają sie też sytuacje bardzo miłej i zdrowej atmosfery zależnie od tego czy ktoś jest z natury zawistny czy nie jak i czy to jest miłe spędzanie czasu czy dla kogoś taniec jest być albo nie być
Czajori

Post autor: Czajori »

to zależy od grupy. Jeżeli ludzie mają nadzieję na nie wiadomo jakie sukcesy, to pewnie będą się zachowywać w ten sposób...chociaż z własnego doświadczenia widzę, że np. w OSb dziewczyny w klasach raczej trzymają się razem, przy tak trudnym trybie życia dobra atmosfera w grupie to podstawa.
Dziwi mnie takie skakanie do gardeł w grupie ściśle amatorskiej, o ile dobrze Cię zrozumiałam, Princess Kraehe. Oprócz tańca najfajniejszą stroną zajęć baletowych jest spędzanie czasu z ludźmi, którzy tak samo kochają taniec, więc o co chodzi z tą wrogością? Jak już naprawdę się kogoś nie trawi, to się z nim nie rozmawia. Tyle. Lepiej się skupić na tańcu niż na podstawianiu nogi koleżance
ladybird

Post autor: ladybird »

Ja odkąd zaczęłam tańczyć balet, poznałam tyle fantastycznych osób, że hej! Parę z nich stało się moimi prawdziwymi przyjaciółkami, na które mogę zawsze liczyć - są dla mnie jak siostry :) Reszta środowiska ( :D ) też jest bardzo fajna, dobrze się z nimi rozmawia, można liczyć na ich pomoc. Ogólnie atmosfera jest super ;)
Holly

Post autor: Holly »

..
Olkson

Post autor: Olkson »

U mnie na zajęciach dziewczyny są bardzo miłe, chociaż jak w każdej szkole zdarzają się osoby, które się strasznie przemądrzają. U mnie też takie są ale ogólnie jest bardzi sympatycznie i bardzo fajna atmosfera ......:D
ODPOWIEDZ