mity na temat baletu

Dyskusje o spektaklach, programach TV, książkach, artykułach, nagraniach CD/video/DVD, fotografii, stronach internetowych;
Father

Post autor: Father »

A ja słyszałem mit, że lunatycy to przeważnie tancerze bo nie spadają z dachów.
Powiedzcie tak naprawdę . czy są wśród was lunatycy,lunatyczki?\

P.S. Baletnico w tr. masz rację. Przepraszam za pomyłkę. Taki niewybaczalny błąd popełniłem.
baletnica_w_trampkach

Post autor: baletnica_w_trampkach »

[quote:ec6ba89d47="Father"]A ja słyszałem mit, że lunatycy to przeważnie tancerze bo nie spadają z dachów.
Powiedzcie tak naprawdę . czy są wśród was lunatycy,lunatyczki?\

P.S. Baletnico w tr. masz rację. Przepraszam za pomyłkę. Taki niewybaczalny błąd popełniłem.[/quote:ec6ba89d47]

1. ja czasami lunatykuję ale to naprawdę bardzo bardzo rzadko, w tym roku zdarzyło mi się zaledwie parę razy :P

2. każdemu może zdarzyć się pomyłka :)
Father

A gdzie wychodzisz w tym księżycowym widzie?
baletnica_w_trampkach

raczej ograniczam się do spacerów po moim domu ;D i budze pozostalych co im sie nie za bardzo podoba ;P
Father

Tak myślalem. Twój przypadek potwierdza regułę .Dużo tancerzy to lunatycy.Inni boją się przyznać.Jednak to chyba nie mit,ha,ha,ha.
Przepraszam z góry za ten wybryk ale coś jest na rzeczy.
baletnica_w_trampkach

nie wydaje mi się że to, że się tańczy ma jakiś wpływ na lunatykowanie, tym bardziej że wcześniej zaczęłam lunatytkować niż tańczyć :), poza tym u mnie to są jakieś pijedyncze "wybryki" niż takie codzienne chodzenie we śnie ;D
Father

Lunatyk chodzi we śnie najczęsciej podczas pełni Księżyca a to wypada raz w miesiącu.
Tańczenie nie ma wplywu na lunatykowanie tylko lunatykowanie na tańczenie. Osmielę się wygłosić hipotezę że wśród lunatyków sa najlepsi tancerze ponieważ maja opanowany ruch w podświadomości.
Niezły offtop wyszedł. Aż sie dziwię,że nas tu jeszcze sroga Moderatorka nie napomniała.Pewnikiem nas lubi.
Kasia G

Post autor: Kasia G »

własnie chciałam prosić o zakończenie tego skadinąd ciekawnego offtopu. z góry dziekuję ;)
dusia

Post autor: dusia »

Ja spotkałam się z mitem, że dzieci, które idą na egzamin do szkół baletowych albo na takie zajęcia są do tego zmuszane, bo "one nie wiedzą czego naprawdę chcą".
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

Tego bym akurat jakimś specjalnym mitem nie nazwała. Są dzieci, które kochają to co robią, widzą siebie jako tancerki, ale są również przypadki, że rodzice ciągną je na siłę.
To jednak odrębny temat ;)
ODPOWIEDZ