SB przy ul. Łąkowej w Krakowie

Wszelkie sprawy szkolne, np. jak dostać się do szkoły baletowej, wiek, wymagania, adresy nowych szkół, sukcesy, zmartwienia, egzaminy, codzienna szkolna rutyna, edukacja małych dzieci, balet dla dorosłych, studia wyzsze;
lorien

Post autor: lorien »

[quote="sari"][quote:004013bb2c="Domi"][quote:004013bb2c="lorien"]a byłyście (domi, sari) na jakimś obozie w stropkovie z p. nowak? jak tak, to sie na pewno znamy/ znałyśmy;)[/quote:004013bb2c]

ja byłam na ostatnim obozie, a Sari z tego co wiem na przedostatnim[/quote:004013bb2c]

Ja byłam w 2000 roku w Stropcovie, więc może się znamy. :) Mój najcudowniejszy obóz baletowy--> z gimnastyczkami!!! :D
Pozdrawiam[/quote

hm...w 2000 juz odeszłam z baletu ale pewnie i tak sie znamy! pozdr**
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

No, ja też. Wogóle mam nadzieję że balet krakowski wstanie jakoś na nogi po wybudowaniu nowej operetki i będzie miał dobrych tancerzy. No i chciałabym zobaczyć w końcu jakieś balety na naszych scenach :twisted:
sari

Post autor: sari »

[quote:a7be13b142="Bajaderka"]No, ja też. Wogóle mam nadzieję że balet krakowski wstanie jakoś na nogi po wybudowaniu nowej operetki i będzie miał dobrych tancerzy. No i chciałabym zobaczyć w końcu jakieś balety na naszych scenach :twisted:[/quote:a7be13b142]

O tak, też bym chciała... Te "nasze"--> wykonane przez krakowski zespół baletowy.(oczywiście te zagraniczne też jak najbardziej mile widziane!!). Może wkońcu nasze marzenia się spełnią. :D A operetka w grudniu ma być gotowa?? Ktoś wie?
Bajaderka

ja nie mam pojęcia kiedy operetka bedzie gotowa. Mam nadzieje że niedługo!! A pozatym to myślę, że nowa scena zmobilizuje nas do starania się i robienia czegoś w kierunku baletu!!
Columbina

Post autor: Columbina »

Domi... Czy Ty chodziłaś doklasy p.Ani Jakubek???
aankaa_baletnica=)

Post autor: aankaa_baletnica=) »

też mam nazieję, ze ta opertka niedług postanie. Może jak powstanie to bedzie można często chodzić na jakieś przedstawienia baletowe, a nie raz na pół roku jak przyjedzie jakiś zespół zza granicy...
Domi

Post autor: Domi »

To nie takie proste, nawet jak będzie opera, to trzeba będzie opłacic tancerzy, itd, myślę, że gdyby była to tylko kwestia odpowiedniego teatru, nasz zespół juz teraz byłby znacznie większy i wystawiałby balety. Przecież sam budynek teatru nie spowoduje tego, że nagle w Krakowie będzie 40 tancerzy, miejmy jednak nadzieję, że to jest już jakis kroczek w dobra stronę :wink:
Bajaderka

no, tak, to prawda, ale nowy budynek i nowa scena bedzie mobilizacja (mam nadzieje) dla młodego pokolenia i przez to będziemy mieć dobrych tancerzy w Krakowie :)
Domi

Post autor: Domi »

oj tak:) Piękna oprawa od razu zmobilizuje leniwe maluszki do porządnego cwiczenia :wink: a my - baletnice będziemy im dawac przykład :D
Bajaderka

no, więc Domi- do roboty, robimy akcje: KRAKOWSKIE BALETNICE-STARAJCIE SIE!!! :lol:
ODPOWIEDZ