Wasze ulubione ćwiczenie?

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
Agasiek

Post autor: Agasiek »

Ja lubię najbardziej adagio na środku i grand battement.
Wogólę wydają mi się lepsze ćwiczenia na środku. Są o wiele fajniejsze. :D
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

Bo ćwiczenia przy drążku to tylko przygotowanie do środka ;)
co nie zmienia faktu, że bardzo je lubię :P
Maron

Post autor: Maron »

[quote:c4952748c2="gonia"]zauważyliście, że zwykle lubimy ćwiczenia, które wykonujemy dobrze, a nie lubimy tych, które nam się nie udają? może powinniśmy tym bardziej polubić nieudające się ćwiczenia, żeby zaczęły nam się udawać?[/quote:c4952748c2]
no bo tak jest ze wszystkim, co nas dotyczy - nie lubimy czegoś jeść, bo nam to nie smakuje albo nie lubimy jakichś przedmiotów szkolnych, bo jesteśmy w tym czymś słabi ;)
Czajori

Post autor: Czajori »

Ja bardzo lubię ćwiczenia przy drążku, a zauważyłam, że dużo osób ich nie lubi i traktuje jak "zło konieczne".
Calineczka

Post autor: Calineczka »

Moje ulubione ćwiczenia to te drążkowe i skoki. Za środkiem nie przepadam bo chwieję się na wszystkie strony. :D
Gość

Post autor: Gość »

[quote:82aa85d71f="Chiquita"]Ja uwielbiam fondu i passe.[/quote:82aa85d71f]passe?? a od kiedy to jest takie ćwiczenie [size=9:82aa85d71f](chociaż po serii warsztatów, na których zamiast cou de pied było coupe to sama nie wiem jak się co nazywa)[/size:82aa85d71f]
VisVersa

Post autor: VisVersa »

Oj, chyba nie jest tak do końca, że lubi się najbardziej to co się najlepiej robi, nie zawsze w każdym razie :) Moje ulubione ćwiczenia to arabesque i attitude a sporo, sporo można by im zarzucić ;>
Arabeski lubię wyjątkowo od samego początku, lubię czuć pracę właśnie tych mięśni, które trzeba do nich poużywać. Chyba najczęściej właśnie arabeski robię ot tak, spontanicznie w domu, a najbardziej je lubię na sali bo bardzo podoba mi się widok całej grupy w pięknych (mniej lub bardziej :D) arabeskach. W ogóle, fotografie tancerek w pozycji arabesque i attitude to też zawsze moje ulubione zdjątka :)
[size=7:a72c050cf0]Poza tym arabeska to mój ulubiony utwór muzyczny i lubię motyw arabeski w sztukach wizualnych, więc cieszę się, że w balecie przypisano temu słowu mój ulubiony element :D [/size:a72c050cf0]
Lubię też barre au sol, a także genrealnie lubię drążek przy drążku, choć gdy się widzę przy nim w lustrze psuje mi się humor :lol:
[size=7:a72c050cf0](chciałam sprawdzić ze strachu w słowniczku czy 'barre' na pewno przez dwa 'r', a tam co ?? - NIE MA ;> ;) )[/size:a72c050cf0]
~ balerinka ~

Post autor: ~ balerinka ~ »

Ja kocham arabesgue i attitude :) - i to właśnie mi dość dobrze wychodzi, natomiast nie lubię skoków, króre idą mi fatalnie...., więc chyba coś w tym jest.
Cheryl

Post autor: Cheryl »

Uwielbiam fouette, adagio, port de bras, grand pas de chat, ARABESQUE!
Ale nie znoszę fondu, rond de jambe l'air ;/
Minarei

Post autor: Minarei »

Hmmm...a ja wprost uwielbiam frappe, jete i pirouette. Wszelkie skoczki i skoki też nie umykają mojej uwagi xD
ODPOWIEDZ