Życie maturzysty

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
kosssela

Post autor: kosssela »

Nie jestem maturzystą ale chciałam siezapytac czym sie kierowałyście wybierając klase w LO??

Bo mam straaaszne wachania :(
nathaliye

Post autor: nathaliye »

masz na mysli profil? zainteresowania, na zasadzie przedmiotow których masz sile sie uczyc w rozszerzeniu
kosssela

Post autor: kosssela »

To tak łatwo powiedziec :)
Tylko trudniej wykonac :D
mocno waham sie miedzy mat-fizem a politologiemm :(
nathaliye

a w prywatnych szkolach baletowych ksztalcenie tez jest do matury, tak jak w OSB tylko sie placi?
gonia

Post autor: gonia »

[quote:6f1ad20987="kosssela"]To tak łatwo powiedziec :)
Tylko trudniej wykonac :D
mocno waham sie miedzy mat-fizem a politologiemm :([/quote:6f1ad20987]
miałam podobne problemy, ale z ogólnym wyborem- ogólna, mat-fiz, human czy biol-chem (czyli mniej-więcej większość profili prócz kulturowego i językowego).
humna odpadł w przedbiegach, ogólny podobnie.
zdecydowałam się na mat-fiz, bo ogólnie w fizyce czuję się dobrze i ją lubię (i mam z niej 6). myślałam nad biol-chemem (bo z chemii też mam 6), ale zrezygnowałam, gdyż ponieważ bo w chemii nie czuję się aż tak pewnie.
Kossselo, ogólnie ja stwierdziłam, że próbuję na mat-fiz (ewentualnie na pokrewny mat-inf z fakultetami z fizy), a jak po tygodniu/miesiącu/roku zmienię zdanie, to się przepisze.
to w lo jest profil 'politologia' czy ja coś źle zrozumiałam?
Maron

Post autor: Maron »

ja chciałam na językowo-geograficznej albo do sportowej, ale nie zrobili ani tej ani tej... :? poszłam do humanistycznej.

w ogóle to chcę zdawać maturę z geografii.
nathaliye

[quote:ec1f5d5889="gonia"]to w lo jest profil 'politologia' czy ja coś źle zrozumiałam?[/quote:ec1f5d5889]w lo sa takie profile jakie wielu ludzim sie nie snily, teatralne, medyczne, menagerskie, masa tylko trzeba poszukac odpowiednia szkole
gonia

Post autor: gonia »

a faktycznie, kiedyś widziałam ulotkę jakiejś szkoły, która miała profile z kosmosu... pedagogiczny, coś tam z resocjalizacją... i jakiś profil dla chętnych do zawodu policjanta
o teatralnych słyszałam, o medycznych też. czego to nie wymyślą ;-)
ok, już kończę offtop
Kar Lin

Post autor: Kar Lin »

.
martusiaa4u

Post autor: martusiaa4u »

a ja po maturze za rok wybiore się na IKF lub AW jak kto woli
hehe xD
ODPOWIEDZ