Postawa ciała-zawsze jesteście ''klasyczni''?

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
dusia

Post autor: dusia »

pewnie nic takiego ale sobie ostatnio uświadomiłam, że od 8 roku życia chodzę z podciągniętą przeponą :D eh te tańce towarzyskie :D ale ostatio dlatego usłyszałam: bo ty masz zawsze taki płaski brzuch :D
odette

Post autor: odette »

o matko !! a to nie jest szkodliwe ?? wybaczcie moj calkowity brak niewuedzy, ale jak mozna miec podciagnieta przepone ?? oswieccie mnie...
dusia

Post autor: dusia »

nie wiem czy szkodliwe ale już tego nie kontroluję :) podciągnąć to znaczy tak jakby wciągnąć brzuch jednocześnie chowając pupę pod siebie :D nie umiem tłumaczyć, może ktoś inny zrobi to lepiej :)
Nati

Post autor: Nati »

no bo tak naprawdę to nie wciąga się brzucha tak żeby żebra odstawały :P jak to zazwyczaj robi ktoś początkujący na polecenie' wciągnij brzuch', tylko trzeba starać się jakby schować żebra...też nie wiem jak to innaczej wytłumaczyć :D i chyba nie jest to szkodliwe, choć głowy nie daje (a tym bardziej nóg :D )
nathaliye

Post autor: nathaliye »

nie jest szkodliwe, nadaje ładną postawę, no i wypracowane treningiem dlatego sie chwali :D
imaginarse

Post autor: imaginarse »

Jest chyba czym:) Ja tam nigdy ie chodze z przeponą podciągniętą, chyba, że musze do tańca.
ODPOWIEDZ