Jak to jest z tą wagą?!
Ja kiedyś też tak myślałem. Póki na żywo nie zobaczyłem jak wyglądam taka rosyjska szkoła. I okazało się, że szczupli chłopcy wyglądają równie dobrze jak szczupłe dziewczyny (w standardach rosyjskich). A z pewnością dużo lepiej niż w polce gdzie każdy ma kilka kilogramów więcej...co najmniej (z drobnymi wyjątkami). I wtedy utwierdziłem ię w przekonaniu, że uczniowie i uczennice powinni być szczupli (wręcz bardzo) bo potem na cenie ogląda się właściwie wyglądających tancerzy i tancerki (bez tłuszczu).
-
baletnicamarta
-
przyjaciolka
lol te wskaźniki BMI to też są takie nie tego. jak obliczyłam dla mojej siostry wskaźnik to wyszło jej 16 z czymś. o_O a figurę ma chyba idealną, bo ani nie jest gruba ani chuda - do klasyki chyba w sam raz... [przy czym weźcie pod uwagę jaka jest moja opinia na temat wagi tancerek i w ogóle wyglądu].
-
baletnicamarta
[quote:5b400558df="Lady_Miśka"]Ja mam 172 cm wzrostu i waże 40. Dziwne, chyba się kurcze, bo ostatnio miałam 174 :D Wiem że dużo, no niestety nie ta figura co kiedyś.
W tabelach sie mieszcze w miarę a BMI 14.4[/quote:5b400558df]
Z danych, które podałaś BMI wychodzi 13.6 i jest to straszne wychudzenie...
W tabelach sie mieszcze w miarę a BMI 14.4[/quote:5b400558df]
Z danych, które podałaś BMI wychodzi 13.6 i jest to straszne wychudzenie...
Lady_Miśka napisał/a:
Ja mam 172 cm wzrostu i waże 40. Dziwne, chyba się kurcze, bo ostatnio miałam 174 :D Wiem że dużo, no niestety nie ta figura co kiedyś.
W tabelach sie mieszcze w miarę a BMI 14.4
Dużo ... ??? Nie ta figura co kiedyś ??? :shock: :shock: :shock: To przy 1,72 można mniej wazyć niż 40 kg???
Ooo ludzie!!!
Ja mam 172 cm wzrostu i waże 40. Dziwne, chyba się kurcze, bo ostatnio miałam 174 :D Wiem że dużo, no niestety nie ta figura co kiedyś.
W tabelach sie mieszcze w miarę a BMI 14.4
Dużo ... ??? Nie ta figura co kiedyś ??? :shock: :shock: :shock: To przy 1,72 można mniej wazyć niż 40 kg???
Ooo ludzie!!!