tancerze wszechczasów

Słynni tancerze, zespoły baletowe, choreografowie, pedagodzy, tancerze polskich scen, krytycy, etc.;
nika

tancerze wszechczasów

Post autor: nika »

Kto według Was jest najlepszym tancerzem w całej historii baletu czy współczesnego??ja uwielbiam Barysznikowa:).Wczoraj obejrzałam sobie znów "Białe Noce"z nim w roli głównej,jest rewelacyjny.
A tak w ogóle to szkoda że obecnie jest tak mało tańczących facetów,gdziekolwiek się pojawić,na jakiś warsztatach to prawie same dziewczyny :( Panowie :wink: Zróbcie coś z tym.Nie mówię,żeby od razu drugi Barysznikow,ale... :) Buziaki!!!!!!
Tranquility

Post autor: Tranquility »

hehe :) staramy się jak możemy :) :D
Kasia G

Post autor: Kasia G »

Odświeżam wątek - Tancerze Wszechczasów (mysle, ze również Tancerki)
Ja głos oddaję na Muchamiedowa, Nurejewa, no i kegendarnego, nieweryfikowalnego Niżyńskiego; z tancerek wypada wspomniec o Pawłowej, Fonteyn, Plisieckiej....
Jakie są Wasze typy?
sisi

Post autor: sisi »

ja popieram typy Kasi G - jezeli chodzi o klasykow...
Joanna Bednarczyk

Post autor: Joanna Bednarczyk »

Zgadzam się co do wcześniejszych typów oprócz Muchamiedowa. Od siebie dorzucę: Jean Babilee, Jorge Donn, Carla Fracci, Sylvie Guillem
sfra

Post autor: sfra »

A Lifar?
Gość

Post autor: Gość »

Ja lubię jeszcze tych tancerzy: Paloma Herrera, Angelo Corella, Władimir Małachow, Sofiane Sylve.

Może jeszcze nie są (tymi z tytuł), ale maja wszelkie zadatki.
Kasia G

Post autor: Kasia G »

Zgadzam sie co do Babilee'a, Donna, Fracci. Co do powyższch - hmmm, zobaczymy - miało byc wszechczasów. Poczekam aż sie jeszcze bardziej zasłużą ;)
Joanna

Post autor: Joanna »

Dodałabym jeszcze Alicię Alonso :)
Ariodante

Post autor: Ariodante »

[quote:cce20593bb="Gość"]Ja lubię jeszcze tych tancerzy: Paloma Herrera, Angelo Corella, Władimir Małachow, Sylve Sofiane.[/quote:cce20593bb]

Sofiane Sylve - Sylve to jej nazwisko. Ale czy nie za wczesnie na tytul tancerza wszcheczasow - to bardzo mloda osobka, choc zgadzam sie, ze bardzo dobra (widzialas ja w Spiacej Krolewnie z Amsterdamu?)
ODPOWIEDZ