Łyżwiarstwo

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
Paula

Łyżwiarstwo

Post autor: Paula »

Ostatnio na Eurosporcie prawie przez większą częśc dnia można oglądać ten sport. Wkrótce igrzyska w Turynie. Co sądzicie o tej dyscyplinie. Na pewno też ma sporo wspólnego z baletem, chociaż nie mogą w łyzwach obciagać stóp.
Spójrzcie na przykład na ten fragment wykonania "spiącej królewbny" na łyżwach: http://www.icaaustralia.com/EventDetail.asp?EventID=36
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

tak, szkoda tylko ze nie mam eurosportu :(
ale wczoraj pokazywali laureatow na TVP1 ;)
wiekszosc lyzwiarek przeciez zaczynala od baletu...
to piekny sport, cudownie sie oglada ;)
gonia

Post autor: gonia »

[quote:0b1f188b73="Kasia :))"]to piekny sport, cudownie sie oglada ;)[/quote:0b1f188b73]

Tja. Chyba, że ktoś walnie o glebę (czytaj: lód)
Misour

Post autor: Misour »

Uwielbiam oglądać łyżwiarstwo figurowe..Oglądałam mistrzostwa Europy w Lyonie na Eurosporcie na TVP1 też :) wspaniałe..
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

no jak sie ktoras przewroci to moge jedynie wspolczuc... na pewno bardzo sie starala i taki niefart... :(
Kasia G

Post autor: Kasia G »

A w przyszłym roku Mistrzostwa Europy odbędą się w Warszawie!!! Marzyłam zawsze żeby zobaczyć to na żywo - teraz ma (mamy) szanse :P :P :P
Gość

Post autor: Gość »

Z braku Eurosportu oglądałam tylko podsumowanie na jedynce. Ale za rok ME w Warszawie, więc może sie wybiorę....
Łyżwiarki, podobnie jak gimnastyczki, mają (oczywiście okrojone) lekcje baletu.
I nie wiem, czy to tylko moje zdanie, ale Rosjanie, oprócz świetnej techniki, po prostu tańczą na lodzie....
Misour

Post autor: Misour »

Ja koniecznie muszę iść na te mistrzostwa w Warszawie :D To będzię niesamowite "przeżycie" :P
aniaka

Post autor: aniaka »

Mostrzostwa w Warszawie - tego nie można przepuścić! Szkoda tylko, że Jagudin już nie startuje :)
aankaa_baletnica=)

Post autor: aankaa_baletnica=) »

Ja niestety nie mam eurosportu, ale oglądałam na TVP1. Jak mistrzostwa będą w Warszawie to ja chce iśc!!!
ODPOWIEDZ