George Gershwin

Słynni tancerze, zespoły baletowe, choreografowie, pedagodzy, tancerze polskich scen, krytycy, etc.;
Julcia

George Gershwin

Post autor: Julcia »

Co sądzicie o muzyce, tego moim zdaniem jednego z najlepszych współczesnych kompozytorów ? Skomponował min. jeden z moich ulubionych tematów muzycznych to musical'u "American in Paris". Mogę się w niego wsłuchiwać bardzo długo. A Wy ? :)
.:Agga:.

Post autor: .:Agga:. »

Wczesniej nigdy jakos za nim nie przepadalam ale jakis czas temu musialam napisac o nim referat no i posluchac odrazu muzyki. Mysle ze jest wspanialym kompozytorem ale jednak az tak strasznie za nim nie przepadam.
Hanka

Post autor: Hanka »

Taaak...muzyka naprawdę super, ale jeszcze lepiej brzmi w filmie, serdecznie polecam, bo jest to cudowny stary musical. Głóną rolę gra oczywiście Gene Kelly. Dużo tu tańca, czesto leci na TCM.
girl interrupted

Post autor: girl interrupted »

Ja polecam dla czysto estetycznej uciechy disneyowska interpretacje "Błękitnej rapsodii" Gerwshiwna, jest bardzo przyjemna i zabawna. Mój ukochany utwór Gershwina to "Summertime" a o jego muzyce dowiedziałam sie jeszcze dzieckiem bedąc podczas ogladania wyżej wspomianego TCM :) Cięzko mi go porównywac do klasycznych kompozytorów, okresliłabymjego muzykę jako majstersztyk rozrywki.
ODPOWIEDZ