Hip Hop, funky

Dyskusje poświęcone innym formom tańca (jazz, hip hop, funky, break, orientalny, ludowy, irlandzki/szkocki, rewia, etc.)
Tranquility

Hip Hop, funky

Post autor: Tranquility »

[size=9:8e1ba55f65]nie wiem, czy to dobra tablica... najbardziej mi pasowała na miejsce założenia tego topicu...[/size:8e1ba55f65]

Jestem bardzo ciekawy co Wy - miłośnicy baletu (ja również nim jestem! - oczywista) myślicie o tych technikach tańca... :)
Nena

Re: Hip Hop, funky

Post autor: Nena »

Tańczyłam :D Bardzo lubię hip hop i funky, to świetne formy tańca kształtujące mięśnie z elementami akrobatyki i baletu... coś pięknego :D
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

funky tak, bardzo lubie, sama tancze :D
ale hip-hop jak dla mnie nie przejdzie. :? niepodoba mi sie to szybkie tempo zaden wyraz.... :roll:
[color=darkblue:e2d344cb09]
EDIT: [/color:e2d344cb09]kazdy taniec ma w sobie cos pieknego ale po prostu nie lubie patrzec na te nastolatki skaczace po sali i wymachujace rekami.
ble

btw dla sprostowania-nie tancze funky tylko mam elementy tej formy
Nena

Post autor: Nena »

Ależ Kasiu... Na tym polega "wdzięk" hip hopu, że to taniec z cyklu "Robotów" :) Mi się to podoba - ciężkie kroki, energiczne sztywne ruchy... każdy taniec ma w sobie coś pięknego ;)

No, ale o gustach się NIE dyskutuje :)
czekoladka

Post autor: czekoladka »

ta forme tańca uprawiam w szkolnym zaspole do ktorego też uczęszczam ta forma pozwala mi sie wyszaleć na całego, moge sie nim wygłupiać i bawić :wink:
tenebra

Post autor: tenebra »

jezeli chodzi o hip-hop to tak naprawde nie bedzie mial zadnego wyrazu i uroku jezeli nie bedziemy poprostu bawic sie, nie myslac sztywno o poprawności itp. nawet jezeli zespol jest gorszy technicznie od innych a sie swietnie bawi na scenie bedzie lepiej zauwazony i przyjemniej bedzie sie patrzylo na taka choreografie.

ja tancze hip-hop (nawet robimy teraz choreografie) co prawda ciezko jest mi sie przelamac do niego, moje cialo jakos odmawia posluszenstwa kiedy mam tanczyc (tzn wiem ze po prostu nie mam tego czegos co jest potrzebne w tym tancu i mam wrazenie ze robie z siebie glupa przy niektorych figurach)

musze powiedziec ze wole hip-hop od disco dance.. :/ tragedia... strasznie nie lubie po prostu wychodzic na scene i tluc do jakiejs techniawki... no ale niektore dziewczyny ode mnie z grupy uwazaja ze np wspolczeny to wogole lipa ...:/ az smutno mi sluchac jak tak mowia... :(
pablo964

Post autor: pablo964 »

hip hop jak i funky to naprawde wspaniałe formy taneczne można sie w nich wyszalec i przedewszystkim dobrze bawić !!! Sa one pełne energii i typowych dla ludzi młodych zachowań :P od jakiegoś miesiąca tenuje hip hop a tańcze taniec wspołczesny od jakiś 7 lat heh jest duuuuuuuuża róznica i trudno się jest rozluźnić ale zabawa jest świetna !!!!!!! a jak ktos tańczył taniec fizyczny ( Wesołoski i Zajkowski) to do breakdance już bardzo blisko :))))) JA TO UWIELBIAM !!!!!!!!!!!!!
Ladybirt

Post autor: Ladybirt »

Jeśli chodzi o hiphop to nie wiele o tym wiem, ale w sumei uważam, ze to dobra zabawa i doskonały trenig dla mięśni! Nie zgodze sie z twierdzeniem,że to same sztywne ruchy, bo sa raczej elementy za rozluźnienie, a i często występuje ruch bioder. Takie moje zdanie.
sisi

Post autor: sisi »

[quote:937a10c2f9="pablo964"]a jak ktos tańczył taniec fizyczny ( Wesołoski i Zajkowski) to do breakdance już bardzo blisko :))))) JA TO UWIELBIAM !!!!!!!!!!!!![/quote:937a10c2f9]

to szczególnie jest silne u Wesołowskiego, ponieważ kiedyś był mistrzem europy w akrobatyce sportowej
Tranquility

Post autor: Tranquility »

ja lubie hip hop wtedy, gdy formacja (tancerz) opowiada coś swoim tańcem... jakąś historie, zdarzenie itp... wtedy to ma sens... no i wyraz! :)
ODPOWIEDZ