Żaba (jak prawidłowo się rozciągnąć aby zrobic żabę?)
-
aankaa_baletnica=)
[quote:855e82a136="Esmeraldas"]Dręczy mnie takie pytanie, czy jak ktoś mi stanie na żabkę na siedząco to przypadkiem nic mi się nie zerwie ani nie przeskoczy? Ostatnio mi stanęła przyjaciółka i prawie całą miałam, jak to zobaczyłam to zaczęłam piszczeć ze strachu że mi coś za bardzo rozciągnęła a nie z bólu... :roll:[/quote:855e82a136]
jeśli koleżanka umie takie rzeczy robić, i macie do siebie wzajemne zaufanie, to nie ma problemu.
Są w ogóle różne rodzaje tego typu ćwiczeń, np. stajesz na plecach drugiej osobie. Fajnie rozluźnia, trzeba tylko wiedzieć jak to robić 8)
jeśli koleżanka umie takie rzeczy robić, i macie do siebie wzajemne zaufanie, to nie ma problemu.
Są w ogóle różne rodzaje tego typu ćwiczeń, np. stajesz na plecach drugiej osobie. Fajnie rozluźnia, trzeba tylko wiedzieć jak to robić 8)
Mam problem przy rozciąganiu. Jak robię żabkę (na siedząco) i albo dociskam mocno, albo- częściej- kłade sobie za czyjąś poradą ciężarki na kolanach, tak jakby coś mi się blokuje w prawym biodrze. Taki kłujący ból, tak jakby nie wiem... kość się zablokowała? I nie wiem co to jest. Czy dociskać dalej, czy raczej iść np. do kręgaża?
[size=7:23c17fd704]Post dodany po 24 godzinach i 3 minutach od poprzedniego postu w tym dziale (praktyka)[/size:23c17fd704]
[size=7:23c17fd704]Post dodany po 24 godzinach i 3 minutach od poprzedniego postu w tym dziale (praktyka)[/size:23c17fd704]
-
Tranquility
Żaba (jak prawidłowo się rozciągnąć aby zrobic żabę?)
Cześć
Niestety nie jestem w stanie zrobić żaby, zaczynam teraz akcję 100 dni nastawioną na rozciąganie ale nie wiem jak prawidłowo rozciągać się do żaby. Tzn jak chcę zrobić żabę to albo mam biodra w górze i stopy się łączą na ziemi albo mam biodra na ziemi i stopy nie złączone. Jak prawidłowo rozciągać się tak aby zrobić pełną żabe?
[color=darkred:33f04c5283]Prosze na przyszłośc o precyzyjne ustalanie tematu wątku. s[/color:33f04c5283]
Niestety nie jestem w stanie zrobić żaby, zaczynam teraz akcję 100 dni nastawioną na rozciąganie ale nie wiem jak prawidłowo rozciągać się do żaby. Tzn jak chcę zrobić żabę to albo mam biodra w górze i stopy się łączą na ziemi albo mam biodra na ziemi i stopy nie złączone. Jak prawidłowo rozciągać się tak aby zrobić pełną żabe?
[color=darkred:33f04c5283]Prosze na przyszłośc o precyzyjne ustalanie tematu wątku. s[/color:33f04c5283]
na początek trzymaj mniej zgięte nogi, ale koniecznie stopy muszą dotykać podłogi. miednica w miarę czasu jak będziesz się rozciągać, będzie coraz bardziej spadać w dół, częściowo poprzez jej własny cięzar. nie zrażaj sie początkowymi niepowodzeniami (jesli takie będą) bo początek jest w żabie najgorszy. Potem już z górki. Powodzenia :) Próbowałam stosować system 100 dni ale odpadłam po miesiącu. mimo to różnica była znaczna :)
[size=9:2ad87d4a67]szczegóły planu 100 dni : www.diamonddancer.com[/size:2ad87d4a67]
[size=9:2ad87d4a67]szczegóły planu 100 dni : www.diamonddancer.com[/size:2ad87d4a67]