sneakersy

Adresy i linki do sklepów. Dyskusje na temat producentów. Informacje o nowych sklepach.
Natalia4;)

sneakersy

Post autor: Natalia4;) »

Zastanawiam się nad kupnem sneakersów. Głównie w celu treningów tańca towarzyskiego i innych ćwiczeń sportowych. Którą firmę byście mi mogły polecić? Sansha, Blochy, Supadance, Akces a może jeszcze jakaś inna? I czy obuwie tego typu nadaje sie tylko do ćwiczeń na sali czy również na dworze?
Nusia

Post autor: Nusia »

Ja również przymierzam sie do zakupu sneakerów. Wybrałam już model - Sansha Dynamo, ale najpierw muszę je mierzyć i wtedy zdecyduję.
Jeśli chodzi o trening na dworze, to myślę, że nie ma przeciwskazań, poza obfitym deszczem, oczywiście, bo buty mają dwudzielną podeszwę i w miejscu gdzie jej nie ma mogą przesiąkać (no i od wierzchu też pewnie będą przemiękały, jeśli nie będą ze skóry).

Tu jest trochę na temat tego rodzaju butów:
http://www.balet.pl/forum_balet/viewtopic.php?t=395&start=0

Znalazłam też część informacji na innym forum (trochę stare, ale poza cenami pewnie aktualne):
http://www.ista.art.pl/forum/viewtopic.php?id=119
Gość

Post autor: Gość »

Ja mam ten model - moim zdaniem bardzo wygodne. Osobiście zdarza mi się dreptać w nich po dworze [size=7:824065223a](np. na katechezy w knajpie przy szkole :wink: )[/size:824065223a], przemiękać nie powinny, bo nieogumiona część podeszwy nie dotyka do ziemi. Mają jedną wadę (a raczej niedostatek) - nie mają gumy na palcach, dlatego nie można w nich stwać jak na pointach.

Nusiu, a gdzie i za ile zamierzasz je kupić??
Nusia

Post autor: Nusia »

Wszelkie znaki na niebie i ziemi mówią, że w Pas de chat są najtańsze (190zł), więc pewnie tam :)

Stawania na czubkach raczej nie będę praktykować, ale zapytam z ciekawości - czy w takich butach stoi się na palcach tak jak w pointach? Tzn. czy można np. zrobić arabesque?
.:Odylia:.

Post autor: .:Odylia:. »

zamów sobie lepiej jak będzie wyprzedaż paryskiej sanshy-model boomerang mozna dostac za 5 euro :wink: nawet z przesylka to i tak taniej niz 190 zl...
Aga

Post autor: Aga »

A czy mozna prosić stronkę do paryskiej sanshy? Tak poza tym ile kosztuje przesyłka do Polski?
Gość

http://paris.sansha.com/

przesyłka 15 ojro
Natalia4;)

Post autor: Natalia4;) »

A czy sneakersy mają z przodu podeszwy jakąś wstawkę z innego materiału, na której można kręcić obroty? I w ogóle jaka jest podeszwa? Da się tańczyć na śliskim parkiecie? A na "nieśliskim" :wink: ?
Gość

Na przedniej części jest albo ta sama guma co pod piętą (dobrze się na tym kręci), albo jest jeszcze materiał (sama w takich nie ćwiczyłam, ale moje koleżanki zrywały sobie ten materiał, bo przeszkadzał). Ogólnie w sneakersach ćwiczy się dobrze na każdym podłożu, nie ślizgają się zbytnio, ale równocześnie dobrze się w nich kręci.
DariaD14

Post autor: DariaD14 »

Witam// Czy wiecie może coś na temat butów-sneakers ale firmy Danza, syn mi mów, ze ich pani od klasyki właśnie takie ma i stoi na nich jak na pointach. Dziesiaj mialam okazję zobaczyc te buty ale nie dostrzeglam nazwy firmy. Będę wdzięczna za odpowiedzi.
ODPOWIEDZ