Renowacja forum?

Sprawy formalne Forum
forum.balet.pl

Renowacja forum?

Post autor: forum.balet.pl »

Co sądzicie o tym by dodać nowe funkcje do naszego forum? Znalazlem sposob jak takie rzeczy wprowadzić.
Zachowane zostalyby kolorki i styl ogolny, a dodalibysmy:
- mozliwosc personalizacji wg upodoban okna forum
- efekty on-mouse przy najechaniu mysza, czyli jak najedzie si ena topik, to pokazuje fragment pierwszego postu
- nasz obrazek forumowy z baletniczkami na glownej stronie (w sensie emblemacik)
- mozliwosc dawania ostrzezen niefrasobliwym uzytkownikom zarowno od moderatorow jak i od uzytkownikow (swojego ordzaju czarna lista ale sprogramizowana)
- mozliwosc wpisania daty urodzin a co sie z tym wiaze to i mozliwosc wysalnia zyczen danej osobie...
- i album na zdjecia z KOLKA FOTO czy AWATAROW..
Co Wy na to?

- sfra
Joanna

Post autor: Joanna »

To nie jest zly pomysl, ale nie z kazdym punktem sie zgadzam.
Np. to o najechaniu mysza i pokazaniu czesci tresci pierwszego postu - moim zdaniem tutaj sie to totalnie nie sprawdzi. Mamy zbyt dlugie watki, by to bylo uzyteczne na tym forum, tylko by przeszkadzalo.

Reszta pomyslow mi sie podoba - zwlaszcza personalizacja forum. Tzn w tej chwili mamy do wyboru tylko dwa skiny: ogolny i ten zimowy. mozna by ich dac wiecej.
NASZ OBRAZEK KONIECZNIE !!

Ale jesteś pewien, że te wszystkie cuda idą w naszym skrypcie forum? Bo mówiąc szczerze, jeśli idzie za tym całkowita zmiana skryptu php, to się kategorycznie nie zgadzam! Zbyt się z tym zżyłam :) Natomiast jeśli w grę wchodzą same nakładki, to ok (wiem że istnieje taka możliwość dodania różnych modułów na skrypt jaki mamy, czyli phpBB)
Kasia G

Post autor: Kasia G »

część pomysłów, podobnie jak Joannie podoba mi się, część jest zbędna. Zawsze boje się zmian, które pociagały by za soba pogorszenie tego co jest dobre i działa, ale moze warto. Oczywiscie jesli wiadomo jak to zrobić i ze nic nie "narozrabiamy" przy tej okazji
Joanna

Co do tego dawania ostrzezen czy powiadomien do moda od str uzytkownikow. Nie wiem, czy jest to u nas potrzebne. Mamy na tyle male forum, na ktorym generalnie troche sie znamy (nie to, co setki czy tysiace userow), i nasze wlasne moderowanie dziala dosc sprawnie.
sfra

Post autor: sfra »

wydaje mi sie, ze mozna wybrac te rzeczy jakie nam sie beda podobaly z calego zakresu mozliwosci...

Bylby to nadal stary dobry styl phpBB z nakladka... :-)
Nefretete

Post autor: Nefretete »

jestem jak najbardziej za - w życiu trzeba iść do przodu ;), zrobilismy juz pare reform, to teraz zróbmy renowację :)
forum.balet.pl

Post autor: forum.balet.pl »

mozliwy bylby jeszcze czat na samym dole strony dla spragnionych offftopikow... :)
Joanna

Sfra, moglbys sie podpisac :P

A czy to nie spowalnia troche forum? Nie wiem na ile to dobry pomysl, tez w sumie myslalam o tym, ale trudno mi przewidziec, jakby to sie sprawdzilo tutaj, sprobowac chyba nie zaszkodzi...
Kasia G

Post autor: Kasia G »

jestem przeciwna czatowi, Czatowac mozna w wielu innych miescach, mamy na forum odsyłacz do czatu na Tlenie i myslę ze to wystarczy :)
Joanna

to nie jest taki typowy czat, tylko taki maly box, gdzie widac gora 3 ostatnie wypowiedzi
ODPOWIEDZ