"Światło"- spektakl grupy teatru tańca z TM junior

Dyskusje na temat tańca współczesnego; zagadnienia praktyczne i teoretyczne; aktualne zjawiska i trendy;
Ladybirt

"Światło"- spektakl grupy teatru tańca z TM junior

Post autor: Ladybirt »

Zapraszam Serdecznie na spektakl p.t. "Światło" premiera odbedzie sie 25 Marca 2007r. w Teatrze Muzycznym w Gdyni. (cena biletów: dorośli 20zł dzieci 12zł).
Spektakl jednej z czternastu grup Teatru Muzycznego Junior, Grupy "Teatru Ruchu". Z udziałem ok.70 młodych tancerzy. Jest poszukiwaniem, badaniem i budowaniem różnych poziomów znaczenia słowa "ŚWIATŁO". Narzędziem wypowiedzi jest tu CIAŁO w swojej dynamice i ekspresji ruchu. W wymiarze duchowym, czy zmysłowym światło to ciepło, poczucie bezpieczeństwa i nadzieja. Poprzez spektakl chcemy pokazać odczucie jego braku, czyli moment zachwiania harmonii, chaos i poczucie zagrożenia.
"ŚWIATŁO" to wiara w drugiego człowieka i nowy, lepszy dzień. To siła i energia.
SZUKAJ SWEGO ŚWIATŁA!!!
Choreografia i reżyseria: Monika Leśko-Mikołajczyk
Marysia W

Post autor: Marysia W »

Wybieram się. 8)
asias

Post autor: asias »

Ja też. 8)
snowflake

Post autor: snowflake »

a ktoś z forum tańczy?
asias

Ania (założycielka tematu) ;)
gonia

Post autor: gonia »

mnie ciekawi... jak odbywały się próby? chyba mimo wszystko trudno zapanować na 70 osobami... :shock:
Czajori

Post autor: Czajori »

Nie, nie jest trudno, w Juniorze panuje dyscyplina i wszyscy są baaardzo zmotywowani do pracy - mogę to potwierdzić jako absolwentka. :wink:
asias

[quote:5cb7bb49f8]Nie, nie jest trudno, w Juniorze panuje dyscyplina i wszyscy są baaardzo zmotywowani do pracy - mogę to potwierdzić jako absolwentka.[/quote:5cb7bb49f8]
Ja też potwierdzam, tyle że jako uczestniczka (grupy początkującej). :D
snowflake

Post autor: snowflake »

co do tej motywacji nie bylabym taka pewna. kto choc raz slyszal panią Monikę (prowadząca) na probach spektaklu w tym roku mysle ze sie ze mną zgodzi. naprawde musi wkladac wiele wysilku w zapanowanie nad całym przedsięwzięciem.
.:Agga:.

Post autor: .:Agga:. »

Nie tylko proby tgoroczne ta wygladaja - czesniej zapewne bylo podobnie :). Pani Monika jest perfekcjonistka i lubi jak wszystko jest zapiete na ostatni guzik.

[quote:14a716857b="snowflake"]a ktoś z forum tańczy?[/quote:14a716857b]
Chyba kazdy zainteresowany wie kto ;)

Jak czas pozwoli to tez pojde.
ODPOWIEDZ