Piruety na filmikach

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
florinka

Piruety na filmikach

Post autor: florinka »

co do piruetów... obejrzyjcie te filmiki...
http://www.halloffamedance.com/halloffame/viewarchivedregional.aspx?id=71
dziewczynka z pierwszego jest niesamowita!!!! ale inne tez są niezłe...

[size=9:ca8a793ba3][color=darkred:ca8a793ba3]Wątek wydzielony z tematu "Piruety w Waszych szkołach".[/color:ca8a793ba3][/size:ca8a793ba3]
just_me

Post autor: just_me »

O kurczę, one są niesamowite! Ta pierwsza ma tylko 9 lat... Ciekawe, kiedy musiała zacząć... Fantastyczne!
drCoppelius

Post autor: drCoppelius »

jak dla mnie to to jest czysta gimnastyka....ona ma jakieś nie zdgrabne nogi, ale kręci suuuper
klara

Post autor: klara »

fakt-przypomina taneczny uklad gimnastyczny,co w gimnastyce artystycznej krecenie piruetow jest normalne w tak mlodym wieku, kiedys w Gdyni na zawodach widzialam mloda gimnastyczke z Wroclawia,krecaca piruet potrojny z prosta noga, przechodzaca w podwojny piruet attiude, a nastepnie przechodzaca w piruet passe, bylo na co popatrzec
Nena

Post autor: Nena »

:shock:

Wow, ta mała jest niesamowita! Choć to gimnastyka, z pewnością każda baletnica chciałaby kręcić tak jak ona... :D
florinka

Post autor: florinka »

no jasne że to gimnastyka, ale ...och gdybym ja tak kręciła... :D
aankaa_baletnica=)

Post autor: aankaa_baletnica=) »

Super ta dziewczynka mała kręci! Ja by chciała chociaż połowe tak jak ona kręcic... a nie tak jak w moim przypadku, że zrobie jeden piruet i ewentualnie niekiedy wyjdzie mi podwójny... Ale ja baletnica, a nie gimnastyczka jestem:D
śnieżka_balerina

Post autor: śnieżka_balerina »

Może i kręci ta pierwsza świetnie te piruety ale jakoś u gimnastyczek wygląda to gorzej niż u baletnic
Maron

Post autor: Maron »

ponieważ gimnastyczki nie mają takiej gracji jak baletnice... warto prześledzić temat o gimnastyce sportowej/artystycznej w pogadalni ;)

rany ta dziewczynka jest dla mnie świetna...!!! :D
ale jej piruety przypominają troche baletowe męskie... :lol: :mrgreen:
małgo...

Post autor: małgo... »

no tak nogi maja krzywe i nie prostuja kolan nie mówiąc juz o wykręceniu....ale piruety i to fuete było boskie ...maja niezły pion
ODPOWIEDZ