Kolejny sezon (2007/8)
Kolejny sezon (2007/8)
Teatr Wielki w Warszawie milczy, nasza kochana Opera Bałtycka milczy, prawie cała Polska milczy, jedynie Łódź staje na wysokości zadania i zdradza baletomanom rąbka tajemnicy w postaci repertuaru na przyszły sezon. Spokojny, niepozorny, operowy wrzesień można jakoś przeczekać no ale już w październiku "impreza obca" czyli Balet Ejfmana :wink: ([url=http://www.teatr-wielki.lodz.pl/pazdziernik.htm]repertuar[/url])
O i w Poznaniu też [url=http://www.opera.poznan.pl/sub.php?sub=g2&c_id=205]Ejmfan[/url] we wrześniu.
Wiecie może drodzy Forumowicze gdzie jeszcze zobaczymy Sanktpetersburski Teatr Baletu?
O i w Poznaniu też [url=http://www.opera.poznan.pl/sub.php?sub=g2&c_id=205]Ejmfan[/url] we wrześniu.
Wiecie może drodzy Forumowicze gdzie jeszcze zobaczymy Sanktpetersburski Teatr Baletu?
-
bartoromero
Re: Kolejny sezon (2007/8)
Wiecie może drodzy Forumowicze gdzie jeszcze zobaczymy Sanktpetersburski Teatr Baletu?[/quote]
W Sankt Petersburgu? ;)
W Sankt Petersburgu? ;)
:lol: w świetle stanu baletu i obecnej sytuacji tancerzy w kraju bartoromero ma jak widać poczucie humoru iście wisielcze... :wink:
A co do tematu to pragnę przypomnieć, że Poznański TW ma w planie inauguracje nowego sezonu premierą baletową "Wieczór Szymanowskiego". (planowany na 15 IX 2007 g.19:00).
A co do tematu to pragnę przypomnieć, że Poznański TW ma w planie inauguracje nowego sezonu premierą baletową "Wieczór Szymanowskiego". (planowany na 15 IX 2007 g.19:00).
Re: Kolejny sezon (2007/8)
[quote:8ac315c291="bartoromero"]Wiecie może drodzy Forumowicze gdzie jeszcze zobaczymy Sanktpetersburski Teatr Baletu?[/quote:8ac315c291]
W Sankt Petersburgu? ;)[/quote]
no przeciez w Warszawie - ich wystepy otworzą sezon....
W Sankt Petersburgu? ;)[/quote]
no przeciez w Warszawie - ich wystepy otworzą sezon....
No właśnie wiedziałam, że gdzieś mi się przewinęła informacja na ten temat :) , ale jakoś nie mogłam jej odnaleźć. W repertuarze TW-ON cały czas "nie znaleziono żadnych przedstawień"...
A to trzeba szukać w wydarzeniach :roll:
"20, 21, 22, 23 września 2007, godz. 19.00, premiera europejska
SANKTPETERSBURSKI TEATR BALETU (występy gościnne)"
no tak :wink:
A to trzeba szukać w wydarzeniach :roll:
"20, 21, 22, 23 września 2007, godz. 19.00, premiera europejska
SANKTPETERSBURSKI TEATR BALETU (występy gościnne)"
no tak :wink:
-
Sagittaire
Trochę mnie zawiódł ten baletowy repertuar TW w Lodzi : we wrześniu nic a potem do końca roku Kopciuszek, Spiąca królewna, Galowy wieczów... i Valentino.
Miałam nadzieję, że jeżeli nie będzie żadnej premiery to powtórzą przynajmniej Ziemię obiecana..albo Amadeusza albo coś innego starszego co się już zdążyło zapomnieć a tu mamy wierną powtórkę repertuaru styczeń-czerwiec 2007.
Miałam nadzieję, że jeżeli nie będzie żadnej premiery to powtórzą przynajmniej Ziemię obiecana..albo Amadeusza albo coś innego starszego co się już zdążyło zapomnieć a tu mamy wierną powtórkę repertuaru styczeń-czerwiec 2007.
-
Książe Benno
W Operze Krakowskiej będą Harnasie Karola Szymanowskiego i Wysokie obcasy.
7.09, piątek
godz. 19:00
Karol Szymanowski [b:1492aa1d74]Harnasie[/b:1492aa1d74]
Harnasie
Spektakl plenerowy w Zakopanem (Gubałówka)
Organizatorzy: Opera Krakowska, MCK "Sokół" Nowy Sącz
9.09, niedziela
godz. 20:30
Harnasie
Spektakl plenerowy w kamieniołomie w parku Bednarskiego (ul. Redemptorystów, Podgórze)
16.11,piątek godz. 18:30
17.11,sobota godz. 18:30
[b:1492aa1d74]Wysokie obcasy[/b:1492aa1d74] - premiera baletowa. Scena w klasztorze oo. Bernardynów, ul. Bernardyńska 2
7.09, piątek
godz. 19:00
Harnasie
Spektakl plenerowy w Zakopanem (Gubałówka)
9.09, niedziela
godz. 20:30
Harnasie
Spektakl plenerowy w kamieniołomie w parku Bednarskiego (ul. Redemptorystów, Podgórze)
16.11,piątek godz. 18:30
17.11,sobota godz. 18:30
[b:1492aa1d74]Wysokie obcasy[/b:1492aa1d74] - premiera baletowa. Scena w klasztorze oo. Bernardynów, ul. Bernardyńska 2
Cóż, podejrzewam że to jak zawsze kwestia tantiemów i niemałych opłat licencyjnych za wystawienie.
Na moim etapie aprecjacji obserwacją tańca nie wspiąłem się (jeszcze) na wyżyny konteplacji dzieł nowszych (zatrzymując się na słodkich acz kochanych "ramotkach" XIX- wiecznych :wink: ) ale zauważam że w Poznaniu, dzięki hojności i wielkiemu zamiłowaniu do sztuki najbogatszej Polki p.Kulczyk i jej otoczenia miłośnicy tańca współczesnego/nowoczesnego nie mogą narzekać na brak takich wydarzeń w "Starym Browarze".
Wprawdzie to co tam się dzieje to "inny kaliber" niż Kylian, Ek itp ale wygląda naprawdę imponująco. Sami zobaczcie
http://www.kulczykfoundation.pl/en/seek/T
Na moim etapie aprecjacji obserwacją tańca nie wspiąłem się (jeszcze) na wyżyny konteplacji dzieł nowszych (zatrzymując się na słodkich acz kochanych "ramotkach" XIX- wiecznych :wink: ) ale zauważam że w Poznaniu, dzięki hojności i wielkiemu zamiłowaniu do sztuki najbogatszej Polki p.Kulczyk i jej otoczenia miłośnicy tańca współczesnego/nowoczesnego nie mogą narzekać na brak takich wydarzeń w "Starym Browarze".
Wprawdzie to co tam się dzieje to "inny kaliber" niż Kylian, Ek itp ale wygląda naprawdę imponująco. Sami zobaczcie
http://www.kulczykfoundation.pl/en/seek/T
[quote:02dbf2484e="Scarpia"]Cóż, podejrzewam że to jak zawsze kwestia tantiemów i niemałych opłat licencyjnych za wystawienie.
[/quote:02dbf2484e]
Fakt, to nie jest tanie ale zostało juz kupione, zapłacone, zrealizowane i... wyrzucone w błoto. Dlago zal serce ściska bo to już mieliśmy :(
a o inicjatywach w Starym Browarze dużo czytałam i jestem pod wrażeniem
[/quote:02dbf2484e]
Fakt, to nie jest tanie ale zostało juz kupione, zapłacone, zrealizowane i... wyrzucone w błoto. Dlago zal serce ściska bo to już mieliśmy :(
a o inicjatywach w Starym Browarze dużo czytałam i jestem pod wrażeniem