Zmarł Maurice Bejart. Żegnaj, Mistrzu...

Słynni tancerze, zespoły baletowe, choreografowie, pedagodzy, tancerze polskich scen, krytycy, etc.;
Czajori

Zmarł Maurice Bejart. Żegnaj, Mistrzu...

Post autor: Czajori »

http://www.rmfclassic.pl/index.html?a=aktualnosci&kat=&id=4167

Wiem, że to zabrzmi patetycznie, ale ta wiadomość przyniosła poczucie końca ery.
Żałuję jeszcze bardziej, że nie mogłam pojechać na ogłaszaną przez Kasię G wycieczkę do Wilna, by zobaczyć Jego spektakl.
Nefretete

Post autor: Nefretete »

nie wierzę...
milton

Post autor: milton »

Jak dostałem sms'a z tą wiadomością to mną aż wstrząsnęło. Pojawiło się uczucie pustki i tak jak u Czajori końca pewnej ery w tańcu.
:(
neufra

Post autor: neufra »

Brak mi słów....
Jedno jest pewne żyje w nas poprzez swoje arcydzieła
I teraz w nas nadzieja że przkażemy innym to co przez swoją twórczość próbował przekazać Mistrz

Zgroza......i.......Żałoba... :(
Aspicia

Post autor: Aspicia »

szok. ogromna strata dla światowego baletu.
Fleuve

Post autor: Fleuve »

Przytkało mnie. Nie uwierzyłam...
[*]
M.

Re: Zmarł Maurice Bejart. Żegnaj, Mistrzu...

Post autor: M. »

[quote:42a242055f="Czajori"]
Żałuję jeszcze bardziej, że nie mogłam pojechać na ogłaszaną przez Kasię G wycieczkę do Wilna, by zobaczyć Jego spektakl.[/quote:42a242055f]
Dokładnie, jak bym wiedziała, że tak będzie to też bym pojechała. No ale kto mógł przypuszczać...
.:Odylia:.

Post autor: .:Odylia:. »

Bardzo przykra wiadomosc i rzeczywiscie ogromna strata..dlugo bedziemy czekac (jeśli w ogole sie doczekamy)na kogos,kto zrobi tyle dla światowego tańca..[*]
Kasia G

Post autor: Kasia G »

no tak, to ja wysłalam tego smsa z ta smutną wieścią. Mistrzu, zawsze pozostaniesz w nas i przy nas - Twoje dzieło jest niesmiertelne

PS. smutne, ze przy tak tragicznej okazji, ale chciałam pogratulować nam wszystkim a zwłaszcza Joannie B. - portal e-teatr opracowując swój tekst o Bejarcie posłuzył się jej hasłem z naszej encyklopedii baletomana umieszczajac odniesienie jako do źródła (www.balet.pl)

http://www.e-teatr.pl/pl/artykuly/47640.html
Nati

Post autor: Nati »

bardzo smutna wiadomość. Myślę ze każdy kto ma związek z tańcem w pewnien sposób to przeżywa. Najwazniejsze ze zostanie zapamiętany, chyba każdy o tym marzy....
ODPOWIEDZ