Buty do tańca towarzyskiego

Adresy i linki do sklepów. Dyskusje na temat producentów. Informacje o nowych sklepach.
Rytmiczka

Buty do tańca towarzyskiego

Post autor: Rytmiczka »

Potrzebuję butów do tańca towarzyskiego. Chciała bym prosić przede wszystkim o adresy sklepów internetowych ,no i oczywiście opinie jeśli chodzi o jakość. Chciałam zamówić buty z akcesu, ale jak przeczytałam na forum że baletki mają słabej jakości, to nie wiem czy też tak nie będzie z butami do towarzyskiego???
dusia

Post autor: dusia »

Rytmiczko polecam Kozdrę z wrocławia. jest też firma Tango. nie wiem czy sprzedają przez internet. Kozdra na pewno dzwonisz czy piszesz,podajesz wymiary i masz buty w domu :)
Sonik

Post autor: Sonik »

Do towarzyskiego najlepsze są buty firmy Supadance. Ale jak zaczynasz dopiero to polecam Kozdre. Ja od nich zaczynałam i buty były dobre.
A tu kilka linków;):
www.kozdra.wroc.pl
www.danceshoestango.pl
www.supadance.pl
www.wika.pl
www.eventdance.com.pl/
www.stakato.pl
Rytmiczka

Lepszy obcas kieliszkowy czy szpilkowy? Jaką wysokość obcasu byście poleciły??
dusia

Post autor: dusia »

zależy ile tańczysz-jak krótko to kieliszek albo nawet cuban i 5-6 cm jak dłużej to 7 cm i np szpilka :) ale to zależy od ciebie i twoich umiejetności
Rytmiczka

czyli zostanę przy kieliszku i 5 cm:)
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

Kieliszki są wygodniejsze i ładniejsze, nieważne ile tańczysz ;)

Oczywiście to moja subiektywna opinia, ale na 10 osób 9 ma kieliszki ;)

[size=9:bb1e1d7486][ [i:bb1e1d7486][b:bb1e1d7486]Dodano[/b:bb1e1d7486]: Nie Cze 08, 2008 10:19 pm[/i:bb1e1d7486] ][/size:bb1e1d7486]
a obcas 2 cale :P
Nayeli

Post autor: Nayeli »

Sporo osób ode mnie z klubu ma buty z Akcesu i sobie chwalą. Akces ogólnie specjalizuje się w butach do TT, może dlatego baletki mają gorsze ;)
Ja osobiście polecam Kozdrę - Buty są tanie (mnie buty plus koszt wysyłki wyszły taniej niż robienie w Akcesie bez kosztów wysyłki - mieszkam w Krakowie) i bardzo dobre - uzytkuję je intensywnie (min.1,5h dziennie) od 4 miesięcy, a wyglądają bez zarzutu (nic się nie przetarło, nie odkleiło itp). Poza tym, jeśli mają Twój rozmiar na składzie, to buty dostaniesz w ciągu kilku dni (tzn tyle, ile zajmie dostawa), a jak nie mają - czeka się ok.tygodnia-dwóch. W Akcesie można czekać i 1,5 miesiąca.
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

Ogólnie w tym przedziale cenowym (ok. 150zł) to właśnie Kozdra uchodzi za najlepszą firmę i zdecydowana większość jej użytkowników bardzo ją sobie chwali :)
Ja również :)
tasia92

Post autor: tasia92 »

A ja mam pytanie całkowitego laika jeśli chodzi taniec towarzyski:
Czym się różnią te buty do towarzyskiego od takich zwykłych "wizytowych"?
I jak wygląda ten obcas kieliszkowy, czy jak on się tam zwie ;) ?
ODPOWIEDZ