GERARD WILK
GERARD WILK
Witam,
Poszukuje wszelkich informacji o Gerardzie Wilku oraz filmu dokumentalnego o jego osobie Gerard Wilk - ''Kilka razy zaczynalem od nowa''.
Bardzo dziekuje za wszelka pomoc.
pozdrawiam[/b]
Poszukuje wszelkich informacji o Gerardzie Wilku oraz filmu dokumentalnego o jego osobie Gerard Wilk - ''Kilka razy zaczynalem od nowa''.
pozdrawiam[/b]
Re: GERARD WILK
[quote:aa884a5060="aniula89"]Witam,
pozdrawiam[/b][/quote:aa884a5060]
Ja takze od paru lat bezskuteczne poszukuję tego filmu, więc gdyby udało Ci się go znaleźć to daj znać!
pozdrawiam[/b][/quote:aa884a5060]
Ja takze od paru lat bezskuteczne poszukuję tego filmu, więc gdyby udało Ci się go znaleźć to daj znać!
ten film znajduje się na chomiku Kuberski folder biografie/A
bezpośredni adres folderu
http://chomikuj.pl/Kuberski/Biografie/Aktorzy/Gerard+Wilk
http://chomikuj.pl/Kuberski/Biografie/Aktorzy/Gerard+Wilk
Miło Idris, że przypomniałaś Gerarda Wilka, tak ciepło (choć dość powierzchownie) wspominanego przez p. Witolda Sadowego. Bo mało kto przywołuje tu pamięć o naszych wybitnych tancerzach sprzed lat. I wcale nie trzeba odejść bezpowrotnie, by przepaść w niepamięci baletomanów. Wystarczy nawet zniknąć ze sceny... :sad: Tak to jest u nas kiedy nie było się przynajmniej Niżyńskim.
Jakoś tak... zobaczyłam, że niewiele o nim. A ja od dziecka słyszałam o p. Wilku i dorastałam "na jego legendzie" do tego stopnia, że byłam przekonana, iż widziałam go na scenie:D Mimo że pierwszy balet zaliczyłam jako dwulatka (dość świadomie, skoro od 32 lat pamiętam to wydarzenie), to jednak doszłam do tego, że to niemożliwe, choćbym nie wiem jak chciała... :D