Praca licencjacka - prezentacja

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
martusiaa4u

Praca licencjacka - prezentacja

Post autor: martusiaa4u »

Wiatm,

Boże jak dawno mnie tu nie było ;D milion lat hehe ;) A teraz przechodzę do mojej prośby.

Już za niedługo w sumie, będe kończyła 3rok studiów pracą licencjacką, i tu jest problem z wybraniem tematu - oczywiste jest to, że skoro tańczyłam x czasu w balecie to chce wykorzystac to i zrobic prezentacje na ten temat, tylko, że to nie może byc temat BALET ... :( musze wymyśec jakiś temat konkretny ... a nie mam w ogóle pomysłu jaki ;/ Może mi pomożecie dziewczyny i chłopcy ;> Tylko odrazu zaznaczam, że musze zrobic samą prace multimedialną, bez żadnych PISANYCH prac ;)

Jeżeli temat źle umieściłam, proszę o przeniesienie, z góry dziękuje ;)
Relena

Post autor: Relena »

a co studiujesz bo to jest też ważne do sformułowania tematu :wink:
Georgia~

Post autor: Georgia~ »

Fajne by było jakieś zaprzeczenie stereotypów w balecie...
martusiaa4u

wydział kultury fizycznej ;) szczecin ^^
Kasia G

Post autor: Kasia G »

[quote:7771acbc5c="martusiaa4u"]wydział kultury fizycznej ;) szczecin ^^[/quote:7771acbc5c]

tematem takiej pracy mogłaby byc poranna lekcja klasyczna - prezentacja poszczególnych ćwiczęń (pewnie nie wszystkich) z prezentacją co jak działa i dlaczego sie wykonuje, wpływ ćwiczeń na poszczególne mięśnie itd. Nie wiem dokładnie jak to trzeba by ując w prezentacji bo nigdy nie miałam nic wspólnego z kultura fizyczna i nawet nie wiem jak wyglądają takie studia ale myśle że mogłoby być ok
martusiaa4u

To ma byc ogólnie prezentacja na temat sportu. Nie musi byc koniecznie że jakies tam cwiczenie wpływa tak i siak na takie mięsnie ;D mamy prawie codziennie co na co wpsływa ;D chodzi oto aby nie był to temat ogólny BALET .... nie wiem .. nie mam pomysłu żadnego
inaenka

Post autor: inaenka »

Ogólnie, ale nie ogólnie - no to masz problem :P
Lienka

Post autor: Lienka »

[quote:e9bb0d8519]To ma byc ogólnie prezentacja na temat sportu[/quote:e9bb0d8519]
Czyli co konkretnie? Charakterystyka jakiejś dziedziny sportowej? Jej historia? Zasady? Czy po prostu temat może być jakikolwiek byle miał w temacie sport?

Bardzo ciężko jest wymyślić temat pracy licencjackiej dla kierunku, o którym się nie wie praktycznie nic ;)
martusiaa4u

No SPORT - moge nawet napisac o sobie xD hehe ;D wole napisac o balecie, bo jednak jakieś pojęcie na ten temat mam ;D
Kasia G

Post autor: Kasia G »

nadal nie rozumiem, a myśle, ze nie tyko ja - piszesz, ze SPORT i że chcesz pisac o BALECIE - to jak widzisz pogodzenie tego? Praca o porównaniu wysiłku? Będzie bez sensu bo owszem balet tez jest wysiłkiem ale skupia sie na artyźmie czyli wyrazie artystycznym, a w sporcie liczy sie efektywność ruchu a nie jego "uroda"
ODPOWIEDZ