Dziecięce marzenia

Wszelkie sprawy szkolne, np. jak dostać się do szkoły baletowej, wiek, wymagania, adresy nowych szkół, sukcesy, zmartwienia, egzaminy, codzienna szkolna rutyna, edukacja małych dzieci, balet dla dorosłych, studia wyzsze;
carineesz

Dziecięce marzenia

Post autor: carineesz »

Cześć :) Mam rocznikowo 16 lat i jestem z okolic Warszawy (Grodzisk Mazowiecki). W wieku 7-8 lat chodziłam na zajęcia z baletu. Było to moje ukochane zajęcie, jednak przez dojazdy do Warszawy, które nie mogły być w tak młodym wieku indywidualne + były to bardzo późne godziny, utrudniające normalny tryb życia (i snu), musiałam rzucić zajęcia.
Dziecięce marzenia do mnie powróciły i bardzo chciałabym zacząć je ponownie realizować. Problem leży w tym, że grupy młodzieżowe początkujące są do 15 lat. Jedyna dostępna dla mnie "szkoła", [u72]którą wyszukałam[/u72] to Akademia Tańca Etoile w Warszawie, ale tam właśnie grupa pocz. jest do 15 lat, od 16 do 18 jest Master Class.
Jak sądzicie - Czy powinnam zacząć chodzić na zajęcia? Jeśli znacie jakieś inne "szkoły" do jakich mogłabym chodzić to jakie to?
Btw. Rok temu chodziłam na zajęcia z jazzu oraz hip-hopu.
Lorenzo

Post autor: Lorenzo »

Jest jeszcze fajna szkoła www.piruecik.pl
No i Studio Taneczko-Aktorskie (w Szkole Baletowej na Moliera).
Jeśli lubisz tańczyć to dlaczego masz nie zacząć chodzić na zajęcia:)?
carineesz

Post autor: carineesz »

Dziękuję :)
Moje obawy dotyczące wieku i tego czy sobie na zajęciach poradzę są duże. Ale mam też motywację, bardzo chciałabym do tańca powrócić :)
Zaraz poprzeglądam sobie oferty szkół i mam nadzieję, że znajdę coś dla siebie i z jako takim dojazdem. Jeszcze raz dziękuję ;)
ODPOWIEDZ