kursy instruktorskie |
Autor |
Wiadomość |
green
Adept Baletu
|
Wysłany: Sro Wrz 14, 2005 10:09 pm kursy instruktorskie
|
|
|
Hej! czy ktos z was jest na jakims kursie instruktorskim tanca wspolczesnego? bo ja tak, juz na 2gim roku i mam poczucie ze trace czas i pieniadze i wacham sie czy nie zrezygnowac( juz bardzo duzo ludzi odeszlo z kursu z powodu slabego poziomu)...czy macie podobne zdanie? |
|
|
|
|
 |
sisi
ADMINISTRATOR

|
Wysłany: Sro Wrz 14, 2005 10:12 pm
|
|
|
na jednych z warsztatow spotkałam 2 dziewczyny, które były w połowie takiego kursu... niby były zadowolone, ale ja nie wiem kto je wpuścił na ten kurs, bo wprawdzie nie były złe, ale nie az tak dobre zeby uczyć...
jednej z nich musiałam pokazywać jak się robi poprawny swing(!)
ale nie sugerujcie się tym, bo moze to tylko przypadek |
_________________ you broke my heart cause I couldn't dance
you didn't even want me around
but now I'm back to let you know
I CAN REALLY SHAKE THEM DOWN!! |
|
|
|
|
 |
green
Adept Baletu
|
Wysłany: Sro Wrz 14, 2005 10:23 pm
|
|
|
To nie przypadek, tak wlasnie sie dzieje, bo ludzie ktorym zalezy na tym zeby czegos sie nauczyc uciekaja stamtad bo w tym czasie i za te pieniadze mozna zyskac o wiele wiecej na warsztatach...i na kursach zostaja tzw.
'' ludzie z ulicy'' bo dobrzy nie chca sie tam marnowac, ale z drugiej strony to jest jedyny papier jaki mozna uzyskac w tym kraju... |
|
|
|
|
 |
sisi
ADMINISTRATOR

|
Wysłany: Sro Wrz 14, 2005 10:24 pm
|
|
|
a jak wygląda taki kurs, ile trwa i ile kosztuje? |
_________________ you broke my heart cause I couldn't dance
you didn't even want me around
but now I'm back to let you know
I CAN REALLY SHAKE THEM DOWN!! |
|
|
|
|
 |
green
Adept Baletu
|
Wysłany: Sro Wrz 14, 2005 10:42 pm
|
|
|
Trwa 2lata, raz w miesiacu 3dni(pt.sob.niedz.)- 200zl.niektore przedmioty sa fajne np. super jest klasyka, zajecia z Jurewiczem.teoria jest na bardzo niskim poziomie( ja wlasciwie na to nie chodze bo nie ma po co), wspolczesnego nie ma prawie wogole, jest za to towarzyski. disco, jazz, ludowy... |
|
|
|
|
 |
Nikija
Nowicjusz

|
Wysłany: Pon Wrz 19, 2005 3:47 pm
|
|
|
A gdzie odbywaja sie takie kursy instruktorskie? Czy sa jakies egzaminy wstepne? No i z czego i u kogo zdaje sie przedmioty w czasie trwania tego studium? Green, pisalas, ze to kurs dla instruktorow tanca wspolczesnego, czy zatem ludzie, ktorzy biora w tym udzial maja (niektorzy przynajmniej) jakies doswiadczenia w prowadzeniu swoich zespolow? Podaj prosze jakies informacje na ten temat. Z gory dziekuje. |
|
|
|
|
 |
green
Adept Baletu
|
Wysłany: Pon Wrz 19, 2005 4:47 pm
|
|
|
Nie wiem o innych kursach, ale w warszawie odbywaja sie w mazowieckim centrum kultury i sztuki, wiem ze sa tez w krakowie, lodzi, kaliszu. Jest rozmowa wstepna i trzeba tez tam cos zatanczyc, ale ogolnie latwa. Czesc ludzi ma doswiadczenie w prowadzeniu zespolow i grup, ale wiekszosc to tacy ktorzy do tej pory tanczyli, a teraz chca poszerzyc umiejetnosci, zeby samemu cos prowadzic.Przedmiotow jest bardzo duzo ( moim zdaniem polowa jest bezuzyteczna)i kazdy zalicza sie kiedy sie konczy(tj.po ukonczeniu odpowiedniej liczby godzin), a przedmioty, ktore sa 2letnie(np. wspolczesny, jazz, klasyka)pod koniec roku. Wiekszosc zajec oprocz techniki uczy tez metodyki nauczania tego stylu. |
|
|
|
|
 |
Tranquility
ADMINISTRATOR

Związek z tańcem: uczeń/tancerz
|
Wysłany: Czw Sty 26, 2006 5:25 pm
|
|
|
ja znam dwie dziewczyny, które są na kursie jazzowym w MCKiS... zajęcia mają od początku tego roku szkolnego, a nie umieją prawie nic... taniec jazzowy to dla nich póki co czysta abstrakcja... |
|
|
|
|
 |
baletmistrz z krakowa
Nowicjusz
Związek z tańcem: tancerz???
|
Wysłany: Sob Sty 28, 2006 4:33 pm
|
|
|
Ja jestem na takim kursie w Krakowie. NAsz kurs trwa dwa lata i mamy w tym czasie 6 zjazdów które trwają 6 dni. Przez te 6 dni mamy zajecia od rana do wierczora. Tak w zasadzie ten kurs to bardzo dobra sprawa tylko mam wrażenie ze przyjmują tak każdego kto sie tylko zgłosi... |
|
|
|
|
 |
Tranquility
ADMINISTRATOR

Związek z tańcem: uczeń/tancerz
|
Wysłany: Sob Sty 28, 2006 4:56 pm
|
|
|
z zajęciami to różnie jest... niektórzy mają częściej zjazdy i mniej zajęć, inni odwrotnie...
no to masz raczej dobre wrażenie z tym przymowaniem, baletmistrzu z krakowa... a na jakim kursie jesteś? jazzowym?
choć - niestety - taki kurs to jedyna szansa na uzyskanie jakiegokolwiek "papierka"... |
|
|
|
|
 |
baletmistrz z krakowa
Nowicjusz
Związek z tańcem: tancerz???
|
Wysłany: Nie Sty 29, 2006 1:47 pm
|
|
|
To jest kurs Instruktorski o specjalizacji taniec wspołczesny... |
|
|
|
|
 |
green
Adept Baletu
|
Wysłany: Nie Sty 29, 2006 1:52 pm
|
|
|
No właśnie, niby to jedyna szansa na zdobycie tzw. ''papierka'' ale z drugiej strony ten papierek coraz mniej sie w naszym kraju liczy...wiekszosc ludzi uczacych wspolczesnego ksztalci sie za granica, albo na wlasna reke i tak potem ich umiejetnosci weryfikuje zycie i praca, a o to czy ma skonczony jakis kurs nikt nie pyta...na moim kursie z 30 os. zostalo 15, reszta stwierdzila ze papierka nie potrzebuje |
|
|
|
|
 |
dorotaholownia
Nowicjusz
|
Wysłany: Czw Lut 02, 2006 1:28 pm
|
|
|
ze swojej strony, uważam że wile można nauczyć się na warsztatch i prosić organizatorów o potwierdznie uczestnictwa (jakiś kwitek). sama tak robię i uzbireało mi się sporo. natomiast doświadczenie jest ogromne. teraz sama organizuę warsztaty więc zapraszam do Gdańska na Tomka Wygodę. Pozdrawiam Dorota |
|
|
|
|
 |
soleil
Nowicjusz
|
Wysłany: Sro Cze 14, 2006 9:38 pm
|
|
|
witam !
a moglibyscie podac jakies adresy na wawe bo bylabym zainteresowana ?
pozdrowionka |
|
|
|
|
 |
Joanna
ADMINISTRATOR

Związek z tańcem: tancerka?
|
Wysłany: Sro Cze 14, 2006 10:34 pm
|
|
|
W Wawie z tego co kojarzę, to takie kursy są na Elektoralnej, o nabór trzeba się już dowiadywać indywidualnie. Chyba jest co dwa lata, ale kiedyś było tak, że się w końcu nie odbył, i miał być kilka miesięcy później czy coś. Zresztą nie wiem dokładnie, najlepiej tam zadzwonić
Na Elektoralnej jest Mazowieckie Centrum Kultury. |
_________________ "Plié is the first thing you learn and the last thing you master" Suzanne Farrell |
|
|
|
|
 |
mirrorball
Adept Baletu
Związek z tańcem: instruktor
|
|
|
|
 |
soleil
Nowicjusz
|
Wysłany: Sob Cze 17, 2006 5:42 pm
|
|
|
dzieki za linki na pewno sie zgłosze
i tylko w tym jednym osrodku sa? |
|
|
|
|
 |
mirrorball
Adept Baletu
|
Wysłany: Sob Cze 17, 2006 10:05 pm
|
|
|
w Warszawie, tylko w MCKiS. Nowa edycja kursu rozpocznie się prawdopodobnie w październiku 2007. Kurs trwa dwa lata, kończy się egzaminem państwowym i daje wykształcenie wyższe zawodowe (coś jak szkoła pomaturalna )
kursy są też organizowane w Nowohuckim Centrum Kultury oraz w Centrum Edukacji Artystycznej w Krakowie, a także rzadziej w innych osrodkach.
edit: ależ znalazłam stronkę: http://www.nck.pl/?ikk/kursy
przedmioty wykładane na kursie instruktorskim tańca współczesnego: http://www.nck.krakow.pl/...wspolczesny.htm
pozdrawiam
m. |
|
|
|
|
 |
baletnica86
Adept Baletu

|
Wysłany: Sob Lip 01, 2006 12:11 pm
|
|
|
A ktos ma zamiar sie wybrac?????Ja wlasnie chce zlozyc papiery w tym roku;)))ale caly czas sie wacha czy isc tam czy tez nie..chociaz wiadomo ze nic nie trace;) |
_________________ taniec jest the best ;)hehe |
|
|
|
|
 |
mirrorball
Adept Baletu
|
Wysłany: Sob Lip 01, 2006 1:08 pm
|
|
|
w tym roku? na taniec współczesny i jazzowy? bo o ile się orientuję, w tym roku (tzn od pazdziernika) będą zapisy tylko na jazz..
pozdrawiam
m. |
|
|
|
|
 |
baletnica86
Adept Baletu

|
Wysłany: Sob Lip 01, 2006 2:17 pm
|
|
|
bo o ile się orientuję, w tym roku (tzn od pazdziernika) będą zapisy tylko na jazz..
Naprawde??a ja chciałam złożyc na taniec ludowqy bo z tego co wiem to taka specjalność tez istnieje;)No ale w takim razie bede musiala chyba zawitac tam i sie co nieco dowiedziec!dzieki za info;) |
|
|
|
|
 |
mirrorball
Adept Baletu
|
Wysłany: Sob Lip 01, 2006 2:46 pm
|
|
|
oczywiście że jest taniec ludowy!
jeden kurs, na którym uczy sie mój partner, właśnie jest w trakcie, następna edycja rozpocznie się w październiku 2007. Nabór jest co dwa lata, bo właśnie dwa lata trwa kurs.
jeśli się zdecydujesz za rok , będziemy razem jakbyś miała jakieś pytania, PW
pozdrawiam
m. |
|
|
|
|
 |
baletnica86
Adept Baletu

|
Wysłany: Sob Lip 01, 2006 3:58 pm
|
|
|
a dlaczego jest co dwa lata ???tylko kurs ludowy jest co dwa lata czy jak to jest????przeciez chyba co roku przyjmuja ludzi hmmm |
|
|
|
|
 |
Joanna
ADMINISTRATOR

Związek z tańcem: tancerka?
|
Wysłany: Sob Lip 01, 2006 4:39 pm
|
|
|
Nie, na wszystko przyjmują co 2 lata. Chyba że w międzyczasie wykruszą się ludzie czy coś, i robią dodatkowy nabór, to wtedy różnie. |
_________________ "Plié is the first thing you learn and the last thing you master" Suzanne Farrell |
|
|
|
|
 |
baletnica86
Adept Baletu

|
Wysłany: Sob Lip 01, 2006 4:47 pm
|
|
|
niemozliwe...moja kolezanka teraz konczyla 2 rok a inne moje 2 kolezanki koncza 1 wiec nie mozliwe ze co 2 lata;/hmmm cos tu jest nie tak ..musze isc i sie tam dowiedziec dokladnie.. |
|
|
|
|
 |
|