kursy instruktorskie |
Autor |
Wiadomość |
nathaliye
Pierwszy Solista

|
Wysłany: Czw Gru 20, 2007 8:41 pm
|
|
|
czytałam i szukałam na ich stronie uprawnienia po tym kursie, chodziło mi o stosunek tego dokumentu do ukończenia szkoły wyższej ale jeśli to nowość to dopiero sie okaże... |
_________________ http://www.funpic.hu/swf/monitor_cleaner.swf
sukces? 100% talentu, 100% pracy |
|
|
|
|
 |
Tranquility
ADMINISTRATOR

Związek z tańcem: uczeń/tancerz
|
Wysłany: Sob Gru 22, 2007 1:28 pm
|
|
|
Mimo wszystko... .:Agga:. napisał/a: | Studia to studia a kurs to kurs. |
|
|
|
|
|
 |
dancekraków
Nowicjusz
Związek z tańcem: tancerz
|
Wysłany: Nie Lis 14, 2010 6:59 pm
|
|
|
CZy wie ktos jaki jest może poziom kursów instruktorskich tańca współczesnego lub jazzowego w nOWOHUCKIM CENTRUM KULTURY W kRAKOWIE ??? |
_________________ Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi bo nie jesteś sam ..... |
|
|
|
|
 |
Nataszaa
Corps de Ballet

Związek z tańcem: tancerka
|
Wysłany: Nie Lis 14, 2010 8:22 pm
|
|
|
Większość instruktorów z którymi miałam do czynienia skończyło właśnie te kursy w NCKu.
Uczą naprawdę dobrze (chociaż to moja opinia ;p), ale jeśli chcesz, napisz na priv a podam ci do nich kontakt, sam będziesz mógł zapytać. |
_________________ "Zapytasz: po co to wszystko? Odpowiedź jest prosta: ponieważ postanowiłaś zostać tancerką." |
|
|
|
|
 |
Anijlka
Nowicjusz
Związek z tańcem: tancerz, uczen
|
Wysłany: Pią Mar 11, 2011 2:37 pm Hiszpania/Portugalia
|
|
|
A moze ktos sie orientuje na temat jakis studiach lub kursach kwalifikacyjnych w Hiszpanii badz Portugali? Bo znam jezyk wiec mysle tez o tych krajach. Jezeli ktos cos wie to prosze napiszcie. Pozdrawiam:) |
_________________ Ania |
|
|
|
|
 |
weey
Nowicjusz
|
Wysłany: Sob Kwi 02, 2011 2:35 pm
|
|
|
Szukam Kursu instruktorskiego w stylach hip hop, raga jam. będę wdzięczna za informacje na ich temat między innymi na terenie Warszawy, POznania |
|
|
|
|
 |
blancari
Adept Baletu

Związek z tańcem: instruktor
|
Wysłany: Nie Kwi 03, 2011 10:12 pm
|
|
|
W Poznaniu kursy instruktora tańca organizuje Akademia Tańca i Fitnessu METRUM, a w ofercie mają też hip-hop, więc może tam zapytaj: telefon kontaktowy 602-138-102
No i studia podyplomowe na instruktora tańca na AWF, ale tam to się ma szerszy program nauczania, obejmujący różne style. Ale jak ktoś chce poważnie to potraktować to warto zainwestować w te 2 lata. |
|
|
|
|
 |
Relena
Adept Baletu

Związek z tańcem: tancerz, miłośnik
|
Wysłany: Pon Kwi 04, 2011 11:24 am
|
|
|
ale na awf trzeba mieć magistra z czegoś, co oferuje ta uczelnia czy z czegokolwiek? |
_________________ one day i'll go dancing on the moon |
|
|
|
|
 |
blancari
Adept Baletu

Związek z tańcem: instruktor
|
Wysłany: Pon Kwi 04, 2011 12:00 pm
|
|
|
z tego co wiem to z czegokolwiek, bo kończyły tę podyplomówkę już osoby nawet po ASP i informatyce.
Tylko na wstępnych chyba trzeba się wykazać jakąś tam w miarę sprawnością fizyczną, ale dokładnych zagadnień nie znam. Trzeba by u nich bezpośrednio sprawdzić. Jedno jest pewne - te studia nie uczą tańczyć od podstaw, zakładają, że przynajmniej jedną technikę masz opanowaną, a w innych będziesz się szybko uczyć, żeby mieć o nich na koniec jakieś względne pojęcie.
Na egzaminie końcowym tańczy się dwie różne techniki.
Cytat ze strony AWF w Poznaniu
Cytat: | Formy Gimnastyczno-Taneczne i Fitness
Studia przeznaczone są dla absolwentów wszystkich uczelni wyższych.
Ukończenie studiów upoważnia do prowadzenia zajęć z wszelkich form tanecznych oraz przedmiotu taniec.
Studia obejmują zajęcia z:
- anatomii funkcjonalnej,
- fizjologii wysiłku fizycznego i restytucji powysiłkowej,
- rozwoju biologicznego i motorycznego człowieka,
- traumatologii i pierwszej pomocy,
- teorii tańca,
- tańca ludowego,
- tańca towarzyskiego,
- tańca współczesnego,
- gimnastyki jazzowej,
- modern - jazz,
- aranżacji ruchu,
- fitness,
- Free style,
- Funky,
- choreoterapii,
- rytmiko- i muzykoterapii,
- elementów techniki klasycznej,
- jogi,
- organizacji imprez sportowych,
- sędziowania imprez tanecznych,
- choreografii,
- urazowości w formach fitness i aktywnej regeneracji (wysiłkowe formy fitness).
Czas trwania studiów 3 semestry.
Ilość godzin 356 |
|
|
|
|
|
 |
mowiktoria
Nowicjusz
|
Wysłany: Wto Kwi 05, 2011 9:56 pm Re: Hiszpania/Portugalia
|
|
|
Anijlka napisał/a: | A moze ktos sie orientuje na temat jakis studiach lub kursach kwalifikacyjnych w Hiszpanii badz Portugali? Bo znam jezyk wiec mysle tez o tych krajach. Jezeli ktos cos wie to prosze napiszcie. Pozdrawiam:) |
w Hiszpanii w kazdym wiekszym miescie masz studia chyba 5 lub 4 letnie Grado lub Conservatorio( to samo) superior do wyboru "Pedagogía de la Danza" lub "Coreografía y Técnicas de Interpretación"
i z kazdego mozesz wybrac taniec wspolczesny(contemporaneo),klasyczny lub hiszpanski,po za tym masz w Madrycie w universidad de juan carlos
grado de danza y artes visuales http://www.isdaa.es/grado...suales-y-danza/
i tez jest w Madrycie na univesidad europea de madrid grado de danza ale to sa studia prywatne i chyba kosztuje ok 800 e miesiecznie ale nie jestem pewna
co do poziomu to ponoc dobry ja narazie chodze do conservatorium ale grado medio i mysle za rok isc na jakies studia jednak chcialabym wyjechac z Hiszpanii...
mam nadzieje ze pomoglam |
|
|
|
|
 |
Anijlka
Nowicjusz
Związek z tańcem: tancerz, uczen
|
Wysłany: Pią Kwi 22, 2011 1:38 pm
|
|
|
Dzieki wielkie za odp:) A jak tam jest w tej Hiszpani .. jaki poziom, ciezki? A polecasz takie studiowanie w Hiszpani? |
_________________ Ania |
|
|
|
|
 |
agnesl
Nowicjusz
|
Wysłany: Sob Kwi 30, 2011 1:28 am
|
|
|
weey napisał/a: | Szukam Kursu instruktorskiego w stylach hip hop, raga jam. będę wdzięczna za informacje na ich temat między innymi na terenie Warszawy, POznania |
W Bydgoszczy odbywa się 2-letni Kurs Instruktorski z zakresu Tańca Nowoczesnego - Form Ulicznych. Kadra polska i zagraniczna.
Info n a www.grupasklad.pl/Kurs_Instruktorski.html
Najlepiej zgłosić się do Organizatorów (kontakt na stronie)
Pozdrawiam |
|
|
|
|
 |
czarna92
Adept Baletu
|
|
|
|