Muzyka... czyli to, czego słuchacie...

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
makova_panienka

Post autor: makova_panienka »

aniaka - ja mam na kasecie magnetofonowej w wykonaniu LO27 i [b:9188aae5de]ich przecudownego głosu i urody [/b:9188aae5de]wokalisty co sie nie wiem z jakiej wsi urwał :wink: J. Molędy :lol: :lol: :lol: :lol:

a tak, to sie podpisuje pod prośbą :wink:
aniaka

Post autor: aniaka »

O Boże Makova jestem pewna że wykonanie Molędy wymiata :)) może uda mi się ściągnąć tę właśnie wersję, gdyż z pewnością powali mnie na kolana :)
makova_panienka

no tak tak, mówie ci przygotuj sie na szok, bo to cie zachwyci. Molęda w wieku lat 15 miał prawie tak seksowny głos jak Jim Morrison. nie pożałujesz naprawde, wykonanie boskie poprostu :mrgreen: :lol: :lol: :lol:
Nefretete

Post autor: Nefretete »

a ja polecam album Jane Birkin pod, jakże przyjemnym dla baletomanów, tytułem "Arabesque" :) Poza tym ta płyta spodobałaby się sfra, bo słowa są po francusku.
makova_panienka

byłam ostatnio na filmie "marsz pingwinów" (btw. film kiepskawy raczej...) i ZAKOCHAŁAM się w soundtracku. jeśli ktoś posiada to byłabym wdzięczna... :D
an3czk4

Post autor: an3czk4 »

Jeśli chodzi o muzykę poważną to już od ładnych paru lat jestem zakochana w "Szeherezadzie" Korsakova. A szczególnie częścią "Oriental Danse". Jescze jest taka ładna " Pieśń Hinduska" z opery"Sadko" też Korsakova i oczywiście przecudna melodia Dance of the Blessed Spirits z "Orfeusza i Eurydyki" przy której niejednokrotnie prawie się rozpłakałam:)
an3czk4

Post autor: an3czk4 »

a ta melodia "dance of the blessed spirits" oczywiście Gluck'a :) wybaczcie, ze nie uzyłam funkcji EDIT - jescze tego nie opanowałam:)ale w przyszłości będę bardzo się starała
olęka

Re: Muzyka... czyli to, czego słuchacie...

Post autor: olęka »

otoz ja jestem wielka fanka r'n'b MNIEJASZA czarnego hh = aaliyah , misssy eliot i tych innych smiesznie brzmiacych pierdol . uwazam ze te 'wybrane' sa naprawde niesamowite kocham przy takiej muzyce tanczyc KOCHAM
sa to zazwyczaj wybrane kawalki ,a nie wszystkie te ktore wyjda .
bo niektore sa naprawde idiotyczne tak wec na mojej liscie figuruje czsami 50cent, ashanti, rhiannna, m.i.a, tricky , fisz, CIARA,omarion, ludacris, i nowosc -gipsy king:) zakrecili mi w glowce , itd,
slucham takze (o kazdej porze), jazz , muzyki klasycznej, muzyki 'natury ', do yogi ( odprezajacej:) dobrze sie przy niej cwiczy:) } uwielbiam soundtrack z filmu frida , goldfish memory ---> wszystko zalezy od mojego nastroju ,jak u kazdego :)
nie zdarzylo mi sie sluchac namietnie rocka techno czy metalu i mamm nadzieje ze mi sie nie zmieni:D
pozdraiwam nigdy nie wiem co mi sie spodoba..ale potrafie to przewidziec ...
gonia

Post autor: gonia »

Czego słucham? KLASYKI. Verdi, Mozart... ehhh....kocham to :D No i oczywiście jak mnie napadnie to i "zwykłych" zespołów czy piosenkarzy- Łzy, Blue Cafe itp. itd. Ale nie, żebym to kochała i szalała za nimi. Jak mi się piosnka podoba- słucham. I tyle. Tylko wspomnianą już Klasykę mogę słuchać godzinami- mam 4 czy 5 płyt (tylko :( ), ale słucham je tak, iż czasem myślę, że się rozpadną na drobniutkie kawałeczki. Niestety, płyty są drogie- 30 zł min., a dla mnie to kieszonkowe za dwa miesiące, więc trochę drogo.... ale cóż. Za miłość trzeba płacić :):(
makova_panienka

mam pytanie do Czajori (albo kogoś kto się orientuje)
czy w "Pasażer" Comy, który masz czajori w podpisie to cover "the passenger" Iggy'ego Popa? :)
ODPOWIEDZ