Muzyka... czyli to, czego słuchacie...
-
makova_panienka
-
makova_panienka
-
makova_panienka
Jeśli chodzi o muzykę poważną to już od ładnych paru lat jestem zakochana w "Szeherezadzie" Korsakova. A szczególnie częścią "Oriental Danse". Jescze jest taka ładna " Pieśń Hinduska" z opery"Sadko" też Korsakova i oczywiście przecudna melodia Dance of the Blessed Spirits z "Orfeusza i Eurydyki" przy której niejednokrotnie prawie się rozpłakałam:)
Re: Muzyka... czyli to, czego słuchacie...
otoz ja jestem wielka fanka r'n'b MNIEJASZA czarnego hh = aaliyah , misssy eliot i tych innych smiesznie brzmiacych pierdol . uwazam ze te 'wybrane' sa naprawde niesamowite kocham przy takiej muzyce tanczyc KOCHAM
sa to zazwyczaj wybrane kawalki ,a nie wszystkie te ktore wyjda .
bo niektore sa naprawde idiotyczne tak wec na mojej liscie figuruje czsami 50cent, ashanti, rhiannna, m.i.a, tricky , fisz, CIARA,omarion, ludacris, i nowosc -gipsy king:) zakrecili mi w glowce , itd,
slucham takze (o kazdej porze), jazz , muzyki klasycznej, muzyki 'natury ', do yogi ( odprezajacej:) dobrze sie przy niej cwiczy:) } uwielbiam soundtrack z filmu frida , goldfish memory ---> wszystko zalezy od mojego nastroju ,jak u kazdego :)
nie zdarzylo mi sie sluchac namietnie rocka techno czy metalu i mamm nadzieje ze mi sie nie zmieni:D
pozdraiwam nigdy nie wiem co mi sie spodoba..ale potrafie to przewidziec ...
sa to zazwyczaj wybrane kawalki ,a nie wszystkie te ktore wyjda .
bo niektore sa naprawde idiotyczne tak wec na mojej liscie figuruje czsami 50cent, ashanti, rhiannna, m.i.a, tricky , fisz, CIARA,omarion, ludacris, i nowosc -gipsy king:) zakrecili mi w glowce , itd,
slucham takze (o kazdej porze), jazz , muzyki klasycznej, muzyki 'natury ', do yogi ( odprezajacej:) dobrze sie przy niej cwiczy:) } uwielbiam soundtrack z filmu frida , goldfish memory ---> wszystko zalezy od mojego nastroju ,jak u kazdego :)
nie zdarzylo mi sie sluchac namietnie rocka techno czy metalu i mamm nadzieje ze mi sie nie zmieni:D
pozdraiwam nigdy nie wiem co mi sie spodoba..ale potrafie to przewidziec ...
Czego słucham? KLASYKI. Verdi, Mozart... ehhh....kocham to :D No i oczywiście jak mnie napadnie to i "zwykłych" zespołów czy piosenkarzy- Łzy, Blue Cafe itp. itd. Ale nie, żebym to kochała i szalała za nimi. Jak mi się piosnka podoba- słucham. I tyle. Tylko wspomnianą już Klasykę mogę słuchać godzinami- mam 4 czy 5 płyt (tylko :( ), ale słucham je tak, iż czasem myślę, że się rozpadną na drobniutkie kawałeczki. Niestety, płyty są drogie- 30 zł min., a dla mnie to kieszonkowe za dwa miesiące, więc trochę drogo.... ale cóż. Za miłość trzeba płacić :):(
-
makova_panienka