Gimnastyka artystyczna/sportowa

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
Paula

Post autor: Paula »

Tez myślałam. Ale oglądając miny Kazakovej, bo jej męki są tu ukazane o czym wspomniała już Joanna, to domyślam się jakie odgłosy stamtąd odchodzą. Ciekawi mnie tylko, co mówi do niej trenerka...
aniaka

Post autor: aniaka »

To jest rzeczywiście straszne. Chyba nie chciałabym wyczyniać takich cudów ze swoim ciałem! I jakie wszystkie te dziewczyny są chude! Aż niemiło się na nie patrzy.
Goosia

Post autor: Goosia »

Raz na treningu gimnastyczek widziłam raz przy rozciaganiu statycznym ból był tak duzy, że łzy leciały im z oczu same, pozatym TRZEBA NAUCZYC SIĘ OPANOWAĆ TEN BÓL :x patrze się na to z podziwem :shock:
Roch

Post autor: Roch »

[quote:150f4546a9="Nena"]Bleh :? :( :x Serio się zabił?[/quote:150f4546a9]
No przecież napisałem. :?
asias

Post autor: asias »

Straszne :shock: Nie dziwie sie, że po czyms takim 20 lat to dla gimnastyczki wiek konczacy kariere :roll:
Paula

Post autor: Paula »

Na forum gimnastycznym założyłam temat dotyczący podejścia gimnastyczek do klasyki.
Spójrzcie: http://forum.gymo.com/index.php?showtopic=488 .
Założyłam ten temat i jestem zszokowana niektóre z nich maja naprawde dużo klayki.
.:Odylia:.

Post autor: .:Odylia:. »

za moich czasów każdy trening (a bylo ich 6 razy w tyg.po 4 h) rozpoczynał sie krótką lekcją tańca klasycznego...Coppelius popraw jeśli moja pamięć zawodzi ;*
drCoppelius

Post autor: drCoppelius »

No tak, robiłyśmy zawsze tendu battement, jete, rond de jambe par terre i grand battement. Później było na zmiane klasyka z ćwiczeniami siłowymi a jak odchodziłam to już same siłowe. Kiedyś miałyśmy nawet osobnego nauczyciela do klasyki.
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

hymm... nie przypuszczalam ze gimnastyczki maja az tyle wspolnego z baletem :shock:
Maron

Post autor: Maron »

a mi sie nie chca ani sciagnac ani wyswietlic te filmiki :( :cry: :|
ODPOWIEDZ