Gimnastyka artystyczna/sportowa

Miejsce na tematy luźno związane z baletem, tańcem i kulturą, a także posty "zapoznawcze" nowych członków Forum, nawiązywanie kontaktów;
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

a czy to mozna jakos okreslic? :lol:
skok kitri z wiekszym wygieciem ;)

i mi tez nie podoba sie to zdjecie. zreszta jak wszystkie, na ktorych cialo wyglada na 'zdeformowane'
Maron

Post autor: Maron »

o! a ja dla odmiany powiem: mnie się podoba. :P
sisi

Post autor: sisi »

to jest taki skok, jakbyś chciała zrobić grand battement, tyle że gdzieś między bokiem a przodem. a w międzyczasie wyskoczyła w górę i wygięła się w tył. to tyle z opisu wykonania. jak to sie nazywa - nie mam pojęcia. a czy to ma na pewno jakąś nazwę?
Joanna

Post autor: Joanna »

Sisi, z całym szacunkiem, ale gdzie Ty tam widzisz grand battement? ;)

Ja bym powiedziała - językiem baletowym, który co prawda do gimnastyki nijak nie pasuje - że to sissonne do arabesque, z przegięciem w tył :)

_____
A jeśli chodzi o ustawienie, to jest tak, jakby robiła szpagat z niewykręconymi nogami, a dodatkowo odchyliła się w tył - mnie np. czasami tak się robi, że miednicę mam w szpagacie lekko przekręconą w bok, a odchył w tył jest równo, czyli robi się taka jakby spirala w kręgosłupie ;) Stąd ta pozycja jest taka trochę 'pokręcona'
.:Odylia:.

Post autor: .:Odylia:. »

apropos pokręconych- http://img508.imageshack.us/my.php?image=dev0403518ok.jpg :roll:
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

<nie podoba mi sie>

ale skoro jej to sprawia przyjemnosc..
czekoladka

Post autor: czekoladka »

a mi sie podoba jest napewno leprze od ych niektorych dziewczyn np na tym filmiku co ta dziewczyna tak strasznie sie wyginala i zwijala w kolke od tylu :wink:
sisi

Post autor: sisi »

[quote:4dec2acd4b="Joanna"]Sisi, z całym szacunkiem, ale gdzie Ty tam widzisz grand battement? ;)[/quote:4dec2acd4b]

nie widzę go. :D napisałam "tak JAKBYŚ chciała zrobić grand battement" albo raczej wariację na jego temat :D
Karolka

Post autor: Karolka »

A mi skojarzyła się z dżdżownicą.Ot,co :)
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

Najgorsze jest dla mnie to, ze mam wrazenie ze im te zebra zaraz przebiją skórę... :?
ODPOWIEDZ