Muzyka do współczesnego !!!!!!
-
Dancer in the rain
Muzyka do współczesnego !!!!!!
Witajcie Moi Drodzy Pasjonaci Tanca Wspolczesnego :lol:
Interesuje mnie przy jakiej muzyce najczesciej tanczycie... i jak uwazacie do czego sie tanczy najlepiej...
U nas na zajeciach byl ostatnio bardzo fajny podklad, cos w stylu afrykanskich rytmow z bebnami... Niestety nie wiem co to bylo i nawet nie moge sobie sciagnac :( Moze macie jakies propozycje :?: :?: :?:
Interesuje mnie przy jakiej muzyce najczesciej tanczycie... i jak uwazacie do czego sie tanczy najlepiej...
U nas na zajeciach byl ostatnio bardzo fajny podklad, cos w stylu afrykanskich rytmow z bebnami... Niestety nie wiem co to bylo i nawet nie moge sobie sciagnac :( Moze macie jakies propozycje :?: :?: :?:
-
Black Mamb
-
Tranquility
-
Dancer in the rain
[quote:3f3d7fafdb="Nemo"]A afro bębny puszczał Zajkowski na tegorocznej konferencji w Bytomiu i chociaż wszyscy już byli mokrzy i padali ze zmęczenia to na ich dźwięk znowu chciało się latać.[/quote:3f3d7fafdb]Śmiesznie, że te jedne bebny są bardzo popularne (te same miałam na lekcjach i na jeszcze innych warsztatach :))... Ale pewnie to dla tego, że na sam ich dźwięk człowiek rwie się do jakiegoś ruchu...
[size=9:3f3d7fafdb]BTW jeżeli masz możliwość podzielenia się jakimiś zbiorami Meredith Monk, to daj znać na PM[/size:3f3d7fafdb]
[size=9:3f3d7fafdb]BTW jeżeli masz możliwość podzielenia się jakimiś zbiorami Meredith Monk, to daj znać na PM[/size:3f3d7fafdb]
-
My_Hips_Dont_Lie
TO nie współczesny;)
[quote:3d70557805="Black Mamb"]mi sie najlepiej tanczy do tego co leci w radiu :lol: <hihih> nie no tak na serio to rytmy afrykansie są fane mi sie podoba deep forest no i do tanczenia to raczej coś z hip hopu tak zeby jakis układ ułożyc ;))[/quote:3d70557805]
DO hip hopu raczej ciężko zatańczyć taniec współczesny, wydaje mi się że mylisz tu pojęcia i mówisz o tańcu nowoczesnym(hip hop, funky, clip dance) a różnica jest bagatelna. Ja uwielbiam tańczyć do smooth jazzu, ale tak naprawde każda muzyka jest dobra, ostatnio dobrze mi się tańczy do nataszy bedingfield! Pozdrawiam
DO hip hopu raczej ciężko zatańczyć taniec współczesny, wydaje mi się że mylisz tu pojęcia i mówisz o tańcu nowoczesnym(hip hop, funky, clip dance) a różnica jest bagatelna. Ja uwielbiam tańczyć do smooth jazzu, ale tak naprawde każda muzyka jest dobra, ostatnio dobrze mi się tańczy do nataszy bedingfield! Pozdrawiam
-
My_Hips_Dont_Lie
Zgadzam się z PRzemkiem
Muzyka filmowa jest świetna do tańczenia, Polecam np. Dzienniki Motocyklowe albo Old BOy. Ja uwielbiam Amelię, ale tę ścieżke wykorzystują raczej w balecie, chociaż mnie zdadzyło się do niej tańczyć współczesny i było super;)