Muzyka do współczesnego !!!!!!

Dyskusje na temat tańca współczesnego; zagadnienia praktyczne i teoretyczne; aktualne zjawiska i trendy;
Dancer in the rain

Muzyka do współczesnego !!!!!!

Post autor: Dancer in the rain »

Witajcie Moi Drodzy Pasjonaci Tanca Wspolczesnego :lol:

Interesuje mnie przy jakiej muzyce najczesciej tanczycie... i jak uwazacie do czego sie tanczy najlepiej...

U nas na zajeciach byl ostatnio bardzo fajny podklad, cos w stylu afrykanskich rytmow z bebnami... Niestety nie wiem co to bylo i nawet nie moge sobie sciagnac :( Moze macie jakies propozycje :?: :?: :?:
Black Mamb

Post autor: Black Mamb »

mi sie najlepiej tanczy do tego co leci w radiu :lol: <hihih> nie no tak na serio to rytmy afrykansie są fane mi sie podoba deep forest no i do tanczenia to raczej coś z hip hopu tak zeby jakis układ ułożyc ;))
Tranquility

Post autor: Tranquility »

ciekawe rzeczy można znaleźć czasem w muzyce filmowej. :)
Nemo

Post autor: Nemo »

Ja lubię Meredith Monk, Portishead i muzykę z Fridy. W ogóle to słucham wszystkiego i czekam na inspiracje...
A afro bębny puszczał Zajkowski na tegorocznej konferencji w Bytomiu i chociaż wszyscy już byli mokrzy i padali ze zmęczenia to na ich dźwięk znowu chciało się latać.
Dancer in the rain

Post autor: Dancer in the rain »

Nie powinno to byc chyba tutaj, bo filmik z jazzem a nie ze wspolczesnym, ale mam nadzieje ze sie nie pogniewacie jak zadam pytanie, czy nie wiecie moze co to za muzyka w tym filmku ???

http://www.offjazz.com/vidjz-2-oct-2005/4202.htm
Gość

Post autor: Gość »

[quote:3f3d7fafdb="Nemo"]A afro bębny puszczał Zajkowski na tegorocznej konferencji w Bytomiu i chociaż wszyscy już byli mokrzy i padali ze zmęczenia to na ich dźwięk znowu chciało się latać.[/quote:3f3d7fafdb]Śmiesznie, że te jedne bebny są bardzo popularne (te same miałam na lekcjach i na jeszcze innych warsztatach :))... Ale pewnie to dla tego, że na sam ich dźwięk człowiek rwie się do jakiegoś ruchu...
[size=9:3f3d7fafdb]BTW jeżeli masz możliwość podzielenia się jakimiś zbiorami Meredith Monk, to daj znać na PM[/size:3f3d7fafdb]
My_Hips_Dont_Lie

TO nie współczesny;)

Post autor: My_Hips_Dont_Lie »

[quote:3d70557805="Black Mamb"]mi sie najlepiej tanczy do tego co leci w radiu :lol: <hihih> nie no tak na serio to rytmy afrykansie są fane mi sie podoba deep forest no i do tanczenia to raczej coś z hip hopu tak zeby jakis układ ułożyc ;))[/quote:3d70557805]

DO hip hopu raczej ciężko zatańczyć taniec współczesny, wydaje mi się że mylisz tu pojęcia i mówisz o tańcu nowoczesnym(hip hop, funky, clip dance) a różnica jest bagatelna. Ja uwielbiam tańczyć do smooth jazzu, ale tak naprawde każda muzyka jest dobra, ostatnio dobrze mi się tańczy do nataszy bedingfield! Pozdrawiam
sfra

Post autor: sfra »

Meredith Monk jest rewelacyjna, do tego polecam jeszcze Cinematic Orchestra i Radiohead... ;-)
My_Hips_Dont_Lie

Zgadzam się z PRzemkiem

Post autor: My_Hips_Dont_Lie »

Muzyka filmowa jest świetna do tańczenia, Polecam np. Dzienniki Motocyklowe albo Old BOy. Ja uwielbiam Amelię, ale tę ścieżke wykorzystują raczej w balecie, chociaż mnie zdadzyło się do niej tańczyć współczesny i było super;)
Chiquita

Post autor: Chiquita »

Polecam muzykę z musicali :) Jak dla mnie bomba :D
ODPOWIEDZ