Wasze ulubione ćwiczenie?

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
Cheryl

Wasze ulubione ćwiczenie?

Post autor: Cheryl »

Mam pytanie!
Domyślam się, że przynajmniej 50% forumowiczów jest związana z tańcem klasycznym. ;] Mam pytanko. Jakie jest Wasze ulubione ćwiczenie? I dlaczego. Ja lubię np. adagio. dlaczego? :] bo jest wolne i można przyjemnie podnośić nogi ;P
Maron

Post autor: Maron »

nie jestem jako tako tańcząca, a moje ćwiczenia są na poziomie bardzo początkującym... ale chyba mogę się wypowiedzieć :)
moje ulubione ćwiczenie to demi i grand plies, rond de jambe en dehors, battement fondu oraz port de bras :mrgreen:

lubię przeglądać się w lustrze sprawdzając figury, ułożenie nóg (a także arabeski i attitude) oraz rąk... ale to normalne ;)

z kolei nie lubie battements i rond de jambe en dedans [nie umiem dobrze stopy ułożyć... ale u mnie "dobrze", to wiecie :P]
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

Oj, jak dobrze że jest taki temat, przynajmniej się podzielę z Wami tym, że poprostu KOCHAM Adagio. KOCHAM,KOCHAM,KOCHAM!
I ta moja miłośc do tego ćwiczenia trwa już ponad 4 lata!:*:*
Ale nie lubie adagia wyłącznie dlatego, że mogę sobie popodnosić nogi do ucha (nawet tak nie zdołam ich dźwignąć), tylko dlatego, ze jest dość męczącym ćwiczeniem, a zarazem bardzo uspakajającym. Można się wczuć w muzykę...
Ah, mam straszną ochotę zrobienia teraz adagia.

A drugim moim ulubionym ćwiczeniem jest grand pas de chat.
No, cudowne <serduszka>

A tak nawiasem mówiąc, to nie ma ćwiczenia którego bym nie lubiała. Wszystkie lubię, tylko niektóre troszkę mniej.
Tranquility

Post autor: Tranquility »

ja lubię bardzo allegro... ;)
safri

Post autor: safri »

falli assemble, czy jakos tak
Agasiek

Post autor: Agasiek »

Ja lubię takie ćwiczenia jak : battement frappe, demi plie, battament fondu, adagio. grand battement, port de bras, passe. [b:038740cd86]Skoki[/b:038740cd86]: echapper, saute, fermer, assembler.
Prawdę mówiąc ja lubię wszystkie ćwiczenia... :D :D
Bajaderka

Post autor: Bajaderka »

O, ja jeszcze changements lubię. Ale 32 tylko na rozgrzewkę, bo później to 100. :lol:
Agasiek

Ja tez bardzo lubię changements ale zapomniałam tego ćwiczenia w wymienianiu ( chyba skleroza) :D :D :D
sisi

Post autor: sisi »

uwielbiam battement tendu, adagio, rond de jambe par terre (byle nie en l'air brrr), fondu i grand jete :)
Agasiek

Ja nie lubię battement tendu :evil:
ODPOWIEDZ