Wasze ulubione ćwiczenie?

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
PavlovaAnna

Post autor: PavlovaAnna »

Tak masz rację Anko., jak kiepska choreografia, to się nie chce ćwiczy...
aankaa_baletnica=)

Post autor: aankaa_baletnica=) »

Ja mam tak, ze przy niektórych wiczeniach, aż chce mi się starac. Chce mi się wszystko napinac. A jak są jakieś takie nudne, nieciekawe cwiczenia to trace chęci... Robie je, bo wiem, ze powinnam... Lubie też "ambitne cwiczenia".
gonia

Post autor: gonia »

ja lubię skoki (może dlatego, że jestem jedną z najleszych w grupie?) :D i rozciąganie (wszelkie... ćwiczenia rozciągające, naciągające itp.)
Olimpia

Post autor: Olimpia »

Przy drazku adagio, grand rond jete, rond de jambe par terre (kocham wrecz). Na srodku tez adagio.
Uwielbiam duze skoki, najlepiej dlugie kombinacje po przekatnej zlozone z duzych skokow ! Ach...Szczegolny sentyment mam do grand pas de chat, pas de basque i failli.
Na pointach wszystko lubie.
Kurcze...tak wlasciwie to ciezko wybrac kilka ulubionych cwiczen a co dopiero jedno. Bo nie moge powiedziec zebym tej reszty, ktora jest niewymieniona, nie lubila. Lubie :) Lubie wszystko.
groteska

Post autor: groteska »

Faktycznie ciezko tak wybrac jedno... Kocham wszelkie arabesque!! (moje niektore nietanczace kolezanki nazywaja mnie Arabesque xD ) Bardzo lubie piruette, grand battement (uwielbiam wymachiwac nogami hehehe xD to takie... wyzwalajace :twisted: ), pas de chat, adagio (przy drazku, na srodku - wszystko jedno ;), fondue no i boskie fouette!!
Ulubiona czesc zajec to drazek.
Nati

Post autor: Nati »

oj cięzko wybrać... wszystkie lubię :P a najbardziej te co mi lepiej wychodzą :PP
egnerek

Post autor: egnerek »

ach.....ja uwielbiam się rozpływać przy fondue.....jest jak ser rozpływający się w garnku...no może przesadziłam :p ale lubię to ćwiczenie bo nie muszę zadzierać nóg, każdy mięsień ciężko pracuje i rozciąga się a góra pozostaje lirycznie roztańczona ;)
BlackPointeShoes

Post autor: BlackPointeShoes »

no wiec .. podoba mi się figura gimnastyczna o nazwie czyt. "pasze". Nie mam pojęcia jak się to prawidłowo zapisuje. Gdybym wiedziała, na 100% były by info jak to zrobić, jak się do tego rozciągać itp. Bardzo proszę Was o pomoc. Buziaki :) :D
.:tutu:.

Post autor: .:tutu:. »

Ja po prostu wielbie frappés 8)
Olimpia

Post autor: Olimpia »

BlackPointeShoes z pewnoscia chodzi Ci o panchee, z akcentem na "e" ale nie pamietam ktore...Wymawia sie [pąsze].
ODPOWIEDZ