Cwiczenia na pilce szwajcarskiej

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
Czajori

Post autor: Czajori »

Nie rozumiem po pierwsze: co to za prostak tak Ci odpowiedział (pytanie retoryczne :)), po drugie: dlaczego na forum gimnastycznym nikt o takiej piłce nie słyszał, przeciez doskonale wzmacnia ona mięśnie, wyrabia gibkość i równowagę i wspaniale urozmaica trening. Może gdyby ten człowiek trochę na niej poćwiczył, mózg by mu też sprawniej pracował :evil:
Goosia

Post autor: Goosia »

taką piłką rehabilituje sie dzieci po urazach neurologicznych... jak mialam wstrząs mózgu to przez pól roku musiałam na niej ćwiczyc i to nie bylo przyjemne :/
gonia

Post autor: gonia »

mój bratanek ma do rehabilitacji taką piłkę i zawsze jak do niego idę to trochę i na tej piłce się pobawię... trochę posiedzę, trochę się na niej powyginam... świetna zabawa :D
Masterova

Post autor: Masterova »

ta piłka żywana jest w Pilatesie - gorąco polecam ćwiczenia, są naprawde świetne. W jakimś z poprzednich numerów Shape'a były, ale pewnie w necie też da się coś znaleźć.

Ta piłka w ogóle zabawna jest. Ostatnio sie na niej rozciągałam i zaliczyłam efektywne spotkanie z ziemią jak sie z niej sturlałam : P
Bardzo ją polecam.
ODPOWIEDZ