Jak to jest z tą wagą?!

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
Nefretete

Post autor: Nefretete »

[quote:316c65e6b8="Martis95"]Aha. Tylko że mi bardzo zależy żeby zgubić te "pare kilogramów". Prosiłabym żebyś napisała ile mogę schudnąć żeby nie przesadzić:)[/quote:316c65e6b8]

pamiętaj, że ciągle rosniesz, jeśli zaczniesz sie radykalnie odchudzac, to mozesz sobie tylko zaszkodzic.
Kasia :))

Post autor: Kasia :)) »

np. nie urosnąć tyle ile byś mogła, bądź nie dostarczyć organizmowi czynników, których potrzebują do prawidłowego rozwoju.
Czajori

Post autor: Czajori »

Iris i Martis - macie jak najzupełniej prawidłową wage, a z tym odchudzaniem to chyba trochę kokietujecie.
A co do "wagi tancerki" to, jak już wiele razy stwierdzaliśmy, jest to sprawa bardzo względna...
Cheryl

Post autor: Cheryl »

Ja nie wiem czy to było juz tutaj pisane, ale ja wiem, że w naszej szkole jest tak, że nauczyciel żeby tak uzyskać taką wagę do wiecie taką "na oko" to od wzrostu odejmuje 120 kg. Ja mam wzrost: 157
więc
157-120=37 kg
Ważę jednak 39 kg i jest to jak najbradziej prawidłowa waga ;))
Kto inny przy moim wzroście pewnie by ważył więcej, bo ja jestem taki wybrykiem natury. W te wakacje nic nie przytyłam a jedynie urosłam :P
raisa

Post autor: raisa »

hm...a ja powiem że ostatnio chyba schudłam. widać to po moich udach.
Wzrost: 132cm
Waga: 24kg
Czy to prawidłowa waga? Chciaż dołuje się moim zrostem bo jestem najniższa...niestety
Cheryl

Post autor: Cheryl »

Raiso Twoje uda są najpewno szczuplejsze to 2 tygodniowej pracy w OSB. A dla pewności powiem Ci, że masz bardzo ładną wagę! ;)
bluebird:))

Post autor: bluebird:)) »

Raiso nie martw sie jescze urośniesz, masz jeszce czas, ja tez nalkeze do frakcji niziutkich, ale juz się tym nie przejmuje:P
A w ogóle według mnie powinno się brac pod uwagę wymiary baletnic (talia, biodra itepe), bo niektóre osoby mają cięzkie kości, inne niemalze pneumatyczne:P, w ogóle to, czy sosba jest gruba, czy chuda nie do konca zalezy od wagi. Rozumiem, ze do podnoszeń tancerka musi być lekka, lae np. mam koleznke, która jest chuda jak patyk, a waży tyle samo, co inna dziewczyna, nawetz małym bagazem tłuszczcyku nieznacznie od niej nizsza...
Marysia W

Post autor: Marysia W »

A ja mam 150 cm i ważę 30 kg. Myślicie, że to dobrze? :roll: Bo ja mam pewne obawy, moja kolezanka z sb, dokładnie mojego wzrostu waży 24... :roll:
raisa

Post autor: raisa »

hm...myśle że dobrze bo:
150-120=30...
jeżeli wy tak to obliczacie to...to się zgadza ;)
Nena

Post autor: Nena »

Marysiu, ja jestem troszkę niższa od Ciebie i ważę 42 kg... (chociaż myślę, że to mogą być ciężkie kości, nie jestem gruba) :) Na mój gust masz świetną wagę - właśnie taką, jaką chcę uzyskać w ciągu tego roku szkolnego :)
ODPOWIEDZ