[quote:34ef6dea2a="makova_panienka"][quote:34ef6dea2a="Cheryl"] Na tych warsztatach pokazywana była także wersja filmowa 'Cudownego Mandaryna'[/quote:34ef6dea2a]
kto w roli tytułowej?[/quote:34ef6dea2a]
Prawdopodobnie Przemysław Śliwa, to był pewnie "Cudowny manadaryn" który miał premierę w 1970 roku w Poznaniu
To zależy, czy to był "Cudowny mandaryn" z okresu PTT czy wcześniej. Ja z kolei, kiedy świetowaliśmy jego jubileusz w sieprniu oglądałam wersję późniejszą i tam główną rolę tańczyła Roma Juszkat.
A propos warsztatów: wydaję mi się, że Conradowi Drzewieckiemu poświęcono tylko jedno spotkanie, to było bodajże koniec wrzesnia, albo poczatek pazdziernika. Raczej kazde warsztaty dotyczą czego innego, nie organizuje sie cyklów. Więc chyba będziesz musiała poczekac do kolejnego jubileuszu.
Może takie były plany. W każdym razie wszystkie warsztaty w październiku i listopadzie poświęcone są innym tematom. No chyba, ze to było w dalszej perspektywie, ale raczej rzadko świetuje się czyjeś urodziny przez kilka miesięcy. zresztą wszystkie informacje sa tutaj: www.opera.poznan.pl Trzeba na bieżąco śledzić repertuar.
[color=blue:a89be07c7a]następujący poniżej post Scarpii został wydzielony jako osobny temat na tablicy Życie baletomana
moderator[/color:a89be07c7a]