Piosenki do HIP-HOPU !;))

Dyskusje poświęcone innym formom tańca (jazz, hip hop, funky, break, orientalny, ludowy, irlandzki/szkocki, rewia, etc.)
ewelinaAa

Piosenki do HIP-HOPU !;))

Post autor: ewelinaAa »

Witam;) za pare dni mam casting do grupy tanecznej zajmującej sie hip-hopem i chciała sie Was tutaj zgromadzonych;D zapytac czy znacie jakies utowry do których mogłabym sobie poćwiczyc taniec?Jeżeli tak to prosze piszcie tytuły i autorów i jak odrazu mozecie to powiedzcie mi na co zwraca sie najwieksza uwage na takic castingach i czy sa zadawana równiez jakies pytanie i wogóle jak wygląda przebieg takiego castingu ,co musze z soba zabrać ?
Nena

Post autor: Nena »

Wiesz... Widziałam casting do grupy tańca nowoczesnego (chodzi o to, czy o breakdence?). Myślę, że liczy się przede wszystkim swoboda, lekkość ruchów, poczucie rytmu i kondycja. Możesz trochę 'pokiwać się' ;) do np. "Let's get it started" Black Eyed Peas i muzyki ogólnie muzyki tego zespołu. Pytań zwykle nie zadają, chyba, że o wcześniejsze doświadczenia. Zabierz ze sobą przede wszystkim wygodne ubranie (jakieś dresy, adidasy itp.) i dobry humor - często zwraca się uwagę przede wszytkim na to, czy taniec sprawia Ci przyjemność.

Pozdrawiam :)
Maron

Post autor: Maron »

HipHop - przede wszystkim utwory Pussycat Dolls (szczególnie dla dziewczyn), Black Eyed Peas, Ciara, Missy Elliott [te cztery pozycje mają utwory baaardzo taneczne], Outkast, Ludacris, Usher, [color=darkblue:b0b1cbd482]Pharrell Williams[/color:b0b1cbd482], utwory z Lil' Johnem [znaczy wszystkie piosenki w których się wydziera w tle ;)] niektóre utwory Justin Timberlake'a, Nelly Furtado [z nowej płyty]...

Beakdance - trudno sprecyzować, ale powinny się nadawać wszelakie remixy FatBoy Slima. przede wszystkim obejrzyj sobie filmy o break'u, przyda ci się ;)

[color=darkblue:b0b1cbd482]poprawiłem błąd w imieniu i nazwisku wykonawcy.
Tranq.[/color:b0b1cbd482]

edit: dzięki Tranq, sorki za niedopatrzenie ;)
Dancer in the rain

Post autor: Dancer in the rain »

Dodalabym jeszcze:
Chris Brown
Fabolous
Trick Daddy

no i przede wszystkim sciezke dzwiekowa z filmu "YOU GOT SERVED"
i tam glownie: B2K i ACEYALONE

Pozdrawiam i Powodzenia
Columbina

Post autor: Columbina »

Ja rowniez polecam Black Eyes Peas, Missy Elliot, ale rowniez Seana Paula i Busta Rymes :)
Ewelino... A mozesz nam powiedziec cos wiecej o tym castingu? Do jakiej grupy i w jakim miescie chcesz sie dostac? :)
Tranquility

Post autor: Tranquility »

dodałbym jeszcze:

Timberland
Beyonce
Jay Z
Jadakiss
Sean Paul
Usher
50 Cent
Kanye West
noemi

Noemi

Post autor: noemi »

Uwielbiam do Missy Eliot, Ciara też jest git :P ale proponaowałabym ci posłucahć róznież soundtrucków ze step up'a i honey (koniecznie) !!! black eyed peas też są nieźli :P Bajjjjjjjjjjjj:*:*:*:*:*:*
marsha93

Post autor: marsha93 »

Zawsze tancze do tych piosenek. ;) Nelly Furtado, Missy Elliot, Ciara, beyonce, blaque, hm... Jay-Z, Pakito. ;]
Ewuunia

Post autor: Ewuunia »

Nelly Furtado i Black Eyed Peas rządzą!
inscrutable.m

Post autor: inscrutable.m »

a ja do tego wszystkiego dodałabym jeszcze Gwen Stefani - Hollaback Girl, Rihanna & Sean Paul - Break it off, P.Diddy & Nicole - Come to me i Akon & Eminem - Smack that :)

[size=7:705421bab0]ktoś wspominał o B2K? własnie po raz n-ty obejrzałam "You got served" :D[/size:705421bab0]
ODPOWIEDZ