Moim zdaniem musisz mieć nierówno ustawione biodra. No i poza samym dociskaniem własnym ciężarem ciała spróbuj tak jakby rozciągnąć nogi, tzn. przednią wyciągać do przodu, a tą z tyłu w tył (mam nadzieję, że sie jasno wyraziłam).
Może to też być kwestia tego kolana w bok, ale tego już nie sprawdzę, bo jak pisałam jakiś czas temu, ja kolano mam do podłogi.
Ale Nemo napisała, że ma dziurę pod udem i pachwiną, czyli, że na tym udzie nie siedzi - przynajmniej ja tak zrozumiałam. No bo nawet jeśli ma duże mięśnie ud, to chyba nie aż takie, żeby w pozycji leżącej wystawały z boku poza kolano (stojąc nie mogłaby złączyć kolan bo ma mięśnie...?).
Witam jestem tutaj nowa, nie trenuje baletu ani GA, ale tancze taniec disco. Mam do Was pytanie : przy turku kolana maja isc do gory czy przed siebie rozumiecie maja dotykac podloza wnetrzem czy bokiem? Bo widzialam obie wersje i nie wiem, ktora jest prawidlowa, a jesli obie to ktora ladniej wg Was wyglada i ktora jest prostsza :) Z gory dziekuje z odpowiedz :)