Skurcze
na skurczne polecam Aspargin ;) a jesli chodzi o plaskostopie to ja sie nie znam, ale wydaje mi sie, iz osoby z platfusem powinny nosic specjalne obuwie z takim jakby wiekszym wybrzuszeniem(?). no i maja tez chyba jakies cwiczenia zwalczajace-tzn chodzenie po takiej gumowej, kolczastej macie itp... podnoszenie poduszek palcami. nie wiem, ale kiedys mialam takie zajecia jako korekcyjne i gdy przestaly byc obowiazkowe to chodzic miale na nie wlasnie osoby z jakimis wadami typu platfus(?)
A tak swoja droga powiem wam, ze mimo wszystkich moich objaw wymienionych powyzej lekarz stwierdzil, ze moj poziom magnezu i potasu w ciele jest idealny i co? Co to moze byc w takim razie? mam z tym teraz zyc, ot tak? :( :P
A tak swoja droga powiem wam, ze mimo wszystkich moich objaw wymienionych powyzej lekarz stwierdzil, ze moj poziom magnezu i potasu w ciele jest idealny i co? Co to moze byc w takim razie? mam z tym teraz zyc, ot tak? :( :P
Aspargin zakupie wiec za niecale 2 tyg (jak tylko wroce do Polski, jestem teraz w UK)
Na plaskostopie to sa takie wkladki do butow (tez zakupie) a z cwiczen to tez w podstawowce chodzilam na korekcyjna, i zajecia nic nie daly zreszta mysle ze 45min tyg niewiele daje :P
W kazdym razie szukam cwiczen na zwiekszenie podbicia to i pewnie platfus sie zmniejszy?
Na plaskostopie to sa takie wkladki do butow (tez zakupie) a z cwiczen to tez w podstawowce chodzilam na korekcyjna, i zajecia nic nie daly zreszta mysle ze 45min tyg niewiele daje :P
W kazdym razie szukam cwiczen na zwiekszenie podbicia to i pewnie platfus sie zmniejszy?
No raczej dobre to nie jest.
Poszukaj w tym temacie, gdzieś pisaliśmy o innych objawach braku magnezu i potasu w organizmie. Zobacz, czy procz skurczow masz cos jeszcze.
Jesli nie, musisz dac troche wiecej spokoju swoim stopom i nie mozesz probowac robic wszystkiego na sile. Ogrzewaj ja, a przed naciaganiem podbicia rowniez rozgrzewaj[jak ci sie nie chce cwiczyc to chociaz w misce goracej wody].
Jesli natomiast tak, powinnas zrobic sobie badania. U lekarza.
Poszukaj w tym temacie, gdzieś pisaliśmy o innych objawach braku magnezu i potasu w organizmie. Zobacz, czy procz skurczow masz cos jeszcze.
Jesli nie, musisz dac troche wiecej spokoju swoim stopom i nie mozesz probowac robic wszystkiego na sile. Ogrzewaj ja, a przed naciaganiem podbicia rowniez rozgrzewaj[jak ci sie nie chce cwiczyc to chociaz w misce goracej wody].
Jesli natomiast tak, powinnas zrobic sobie badania. U lekarza.
Kocham taniec, ale stwierdzam, że niesie on z sobą za dużo wyrzeczeń i za dużo bólu... Jak dla mnie najgorszym bólem są skurcze. Najczęściej cierpią moje łydki i stopy. Lecz mimo wszystko najgorsze są skurcze mięśni brzucha... okropny ból... Często nie występuje... ale jak jest...:(:( Najlepszym sposobem na pozbycie się skurczu jest rozciągnięcie mięśnia (wiem, że bardzo boli, ale pomaga) Życzę wszystkim, aby skurcze omijały was z daeka:)