Podloga do tanca

Zagadnienia techniczne, problemy tancerzy, zdrowie, pointy, ubiór, ćwiczenia itd.;
gonia

Post autor: gonia »

ja na razie 'posmarowałam' pointy tym kawałkiem, tak jak kredą (jeśli rozumiecie, o co mi chodzi), ale chyba jednak pokruszę.... bo o ile noski mi się dobrze 'posmarowały', to podeszwa się już tak nie dała :D 8)
czyli pokruszyć na proszeczek to jakiegoś płaskiego namykanego naczyńka i przed np. wyjściem na scenę podreptać po tym, dobrze zrozumiałam?
makova_panienka

Post autor: makova_panienka »

radzę poinformować koleżanki i kolegów tańczących z tobą na jednej scenie o fakcie naniesienia kalafonii - zostawia smugi na podłodze i nie raz byłam świadkiem jak któryś z tancerzy niespodzianie i nieplanowanie zatrzymał się na takim śladzie i poprostu wyrył nosem w ziemię, bywa to bardzo niebezpieczne dla zdrowia (nie mówiąc o stratach moralnych płynących z reprymendy od choreografa).
AIAN

Post autor: AIAN »

Moze wiecie gdzie mozna kupic taka podloge baletowa ?? Pozdrawiam
Martvsia

Post autor: Martvsia »

Ja jak chciałam kupic kalafonie...to pierwsze co mi sprzedawca zaproponował...to kalafonbia za ok 100 zł...z jakimiś drobinkami złota...:/a po co to komu... :) i kupiłam zwykłą...kosztowała jakos 10 zł. 8)
Cheryl

Post autor: Cheryl »

Najczęściej używana jest mata winylowa... ale wiem, że jest droga :(
AIAN

Post autor: AIAN »

Znalazlem stronke producenta podlogi :P :lol: http://www.meble.zwiadowca.pl/produkt/EgqOVNTM,7VISGfjC1Go8YhRNSfJWZ9./EvFaqwZe,.Oxpdk.phn9mv8pjNj4R8bV/podesty_i_systemy_sceniczne_mobilne_systemy_wyposazenia_hoteli_bsc_music_warszawa_sw_wincentego_114_145.html
szerina

Post autor: szerina »

---
.:Agga:.

Post autor: .:Agga:. »

Odnawiam temat.
Jakis czas temu ogladalam program w ktorym mowili, ze podloga do tanca powinna byc wykonana ze specjalnego rodzaju drewna ktory nie powoduje urazu kolan. Parkiet jest specjalnie montowany a na to kladzie sie linoneum.
Czy waszym zdaniem parkiet w szkolach tanca - szkolach baletowych powinien byc wykonany w jakis "tajemniczy" i specjalny sposob czy wystarczy zwykly parkiet przykryty linoleum?
Co jest lepsze linoleum czy guma? Jesli guma to gdzie mozna ja kupic?
Cheryl

Post autor: Cheryl »

Ja szczerze nie zauważyłam, by nasz parkiet pod matą [b:9ce9d42677]winylową[/b:9ce9d42677] był jakiś niezwykły :mrgreen: Być może dlatego że po prostu szkoły nie mają kasy ;)
A jeśli kolano ma się obtłuc to i tak się obtłucze :razz:
Olimpia

Post autor: Olimpia »

Parkiet najzwyczajniejszy :) A do tego jeszcze krzywy i dziurawy.
ODPOWIEDZ