Podloga do tanca
ja na razie 'posmarowałam' pointy tym kawałkiem, tak jak kredą (jeśli rozumiecie, o co mi chodzi), ale chyba jednak pokruszę.... bo o ile noski mi się dobrze 'posmarowały', to podeszwa się już tak nie dała :D 8)
czyli pokruszyć na proszeczek to jakiegoś płaskiego namykanego naczyńka i przed np. wyjściem na scenę podreptać po tym, dobrze zrozumiałam?
czyli pokruszyć na proszeczek to jakiegoś płaskiego namykanego naczyńka i przed np. wyjściem na scenę podreptać po tym, dobrze zrozumiałam?
-
makova_panienka
radzę poinformować koleżanki i kolegów tańczących z tobą na jednej scenie o fakcie naniesienia kalafonii - zostawia smugi na podłodze i nie raz byłam świadkiem jak któryś z tancerzy niespodzianie i nieplanowanie zatrzymał się na takim śladzie i poprostu wyrył nosem w ziemię, bywa to bardzo niebezpieczne dla zdrowia (nie mówiąc o stratach moralnych płynących z reprymendy od choreografa).
Odnawiam temat.
Jakis czas temu ogladalam program w ktorym mowili, ze podloga do tanca powinna byc wykonana ze specjalnego rodzaju drewna ktory nie powoduje urazu kolan. Parkiet jest specjalnie montowany a na to kladzie sie linoneum.
Czy waszym zdaniem parkiet w szkolach tanca - szkolach baletowych powinien byc wykonany w jakis "tajemniczy" i specjalny sposob czy wystarczy zwykly parkiet przykryty linoleum?
Co jest lepsze linoleum czy guma? Jesli guma to gdzie mozna ja kupic?
Jakis czas temu ogladalam program w ktorym mowili, ze podloga do tanca powinna byc wykonana ze specjalnego rodzaju drewna ktory nie powoduje urazu kolan. Parkiet jest specjalnie montowany a na to kladzie sie linoneum.
Czy waszym zdaniem parkiet w szkolach tanca - szkolach baletowych powinien byc wykonany w jakis "tajemniczy" i specjalny sposob czy wystarczy zwykly parkiet przykryty linoleum?
Co jest lepsze linoleum czy guma? Jesli guma to gdzie mozna ja kupic?